20. 08. 2019 - 17:40
OGROMNA TUGA U HRVATSKOJ NAKON STRAŠNE SMRTI Poginuo...
907
Shares
OGROMNA TUGA U HRVATSKOJ NAKON STRAŠNE SMRTI Poginuo reprezentativac, prijatelji šokirani:

ANDRO ZARAČ

OGROMNA TUGA U HRVATSKOJ NAKON STRAŠNE SMRTI Poginuo reprezentativac, prijatelji šokirani: "Zašto baš on?!"

20. 08. 2019 - 17:40
0
Shares

U saobraćajnoj nesreći u ponedjeljak malo nakon ponoći na predjelu Batahovine u Dubrovniku smrtno je stradao 19-godišnji Andro Zarač, perspektivni igrač dubrovačkog futsal kluba Skver.

Mladić je, upravljajući mopedom dubrovačkih registarskih tablica, na izlazu iz Dubrovnika prema mjestu Sustjepan odjednom izgubio kontrolu nad vozilom, skrenuo desno i udario u brdo. Pretpostavlja se da mu je pozlilo na povratku s turnira malog fudbala, piše Jutarnji.hr.

Uslijed udarca u stijenu 19-godišnji vozač i njegova 18-godišnja saputnica pali su na put, a moped je nastavio da se nekontrolisano kreće po putu. Andro je uslijed zadobivenih povreda na mjestu poginuo, a njegova saputnica, hrvatska reprezentativka u košarci do 18 godina, lakše je povrijeđena. Oboje su nosili zaštitne kacige.

S neizmjernom su tugom vijest o smrti futsalera, rođenog 6. januara 2000., dočekale njegove kolege i prijatelji iz kluba, kojem je vjeran još od 2014. godine.

"Zatekla nas je najtužnija moguća vijest. Ostali smo bez našeg mladog igrača, tuga je velika i želim u ime kluba izraziti saučešće porodici, te da su naše misli s njima u ovim teškim trenucima", rekao je predsjednik kluba Željko Raguž.

Neki od njegovih klupskih kolega i prijatelja s kojima su razgovarali hrvatski mediji skrhani su viješću koja se Dubrovnikom počela širiti u ponedjeljak rano ujutro.

"Zašto, zašto baš on? Doživljavao sam Andru kao brata. Bio je nadasve odličan prijatelj. Lojalan i uvijek prisutan, i u dobru i u zlu. Utakmicu nisam igrao u nedjelju uvečer, pa ne znam je li možda tokom igre osjećao neku slabost. Djevojka koja je bila s njim na motoru je prijateljica kojoj je ponudio prevoz do kuće."

Poginuli mladi sportista lani je debitovao u dresu hrvatske futsal reprezentacije do 19 godina, a debi za prvi tim Skvera imao je nekoliko mjeseci ranije.

Tresao je protivničke mreže u toj svojoj prvoj prvoligaškoj sezoni u dresu prvog tima, kao i u premijernom nastupu za reprezentaciju Hrvatske do 19 godina (bio je dvostruki strijelac u pobjedi 6:5 protiv Sjeverne Makedonije u Karlovcu).

(FOTO: izuzetno.com, Dubrovačka televizija / Youtube)

 

Učitaj još novosti