20. 08. 2019 - 14:30
OTKRIVEN RAZLOG: Evo zbog čega Griezmann ne može preuzeti...
907
Shares
OTKRIVEN RAZLOG: Evo zbog čega Griezmann ne može preuzeti Coutinhov broj sedam na dresu!

OTKRIVEN RAZLOG: Evo zbog čega Griezmann ne može preuzeti Coutinhov broj sedam na dresu!

Sport.ba
20. 08. 2019 - 14:30
0
Shares

Jučer je i službeno kompletiran transfer zvijezde Barcelone Philippea Coutinha u Bayern Munchen. Brazilac je u redove njemačkog prvaka otišao na jednogodišnju posudbu vrijednu 8,5 miliona eura, a Bavarci imaju mogućnost da na kraju sezone otkupe njegov ugovor za 120 miliona eura.

27-godišnjak će tako dobiti priliku za novi izazov u karijeri nakon razočaravajuće prošle sezone u dresu Barce. O njegovom odlasku sa Camp Noua se pisalo dugo vremena, a dolaskom Antoinea Griezmanna je bilo jasno da za njega više nema mjesta u početnih jedanaest.

coutinho

Nema sumnje kako se i sam Griezmann nada kako će Bayern odlučiti otkupiti ugovor Coutinha, s obzirom da bi u tom slučaju konačno dobio broj koji je želio. Naime, po dolasku u Barcelonu Coutinho je preuzeo dres sa brojem sedam, te je Griezmann nakon dolaska iz Atletico Madrida bio primoran odlučiti se za broj 17.

Uprkos odlasku Brazilca, francuski napadač i dalje ne može preuzeti sedmicu. Naime, kako pišu novine AS, pravila Španskog nogometnog saveza nalažu kako igrač mora nositi isti broj na svakoj službenoj utakmici koju odigra tokom jedne sezone.

griezmann

S obzirom na to, Griezmann, koji je nosio dres sa brojem 17 u porazu njegovog tima protiv Athletic Bilbaa u petak, primoran je zadržati taj broj do kraja sezone. To je dobra vijest za sve one koji su kupili Griezmannov dres sa brojem 17, dok je s druge strane loša vijest za njega, jer se možda potajno nadao kako će dobiti svoj željeni broj.

Coutinho je nakon dolaska u Bayern izjavio: “Za mene ova promjena predstavlja novi izazov, u novoj zemlji, u jednom od najboljih klubova u Evropi. Zaista se radujem ovome.”

Učitaj još novosti