20. 08. 2019 - 15:07
OTKRIVENO: Evo koliko će novca izgubiti Liverpool ukoliko...
907
Shares
OTKRIVENO: Evo koliko će novca izgubiti Liverpool ukoliko Bayern otkupi Coutinha na kraju sezone!

PRAVA 'SITNICA'

OTKRIVENO: Evo koliko će novca izgubiti Liverpool ukoliko Bayern otkupi Coutinha na kraju sezone!

Sport.ba
20. 08. 2019 - 15:07
0
Shares

Prema pisanju engleskih medija, Liverpool će izgubiti samo oko pet miliona eura nakon što je potvrđen odlazak Philippea Coutinha iz Barcelone u Bayern Munchen.

Bivši playmaker ‘Redsa’ je isforsirao odlazak sa Anfielda u januaru prošle godine, ali se nije baš proslavio u dresu Barcelone. Iza sebe je imao razočaravajuću sezonu u kojoj je redovno kritiziran od strane navijača kluba, kao i brojnih španskih medija.

coutinho1

Kao rezultat toga, odlučio je napustiti katalonskog giganta i preći na posudbu u Bayern, koji ima mogućnost da otkupi njegov ugovor na kraju sezone. Navodno, cifra koju će Bavarci morati platiti sljedećeg ljeta ukoliko ga žele zadržati u klubu će iznositi 120 miliona eura, isto koliko je i Liverpool dobio za njega prošle godine.

Međutim, Barca je sa Liverpoolom također dogovorila i razne bonuse, koji bi ‘Redsima’ donijeli dodatnih 30 miliona eura. U proteklih nekoliko dana pisalo se kako engleski velikan ne bi dobio tih 40 miliona eura ukoliko Brazilac ode u Bayern, ali većina je već isplaćena.

coutinho-suel

Naime, Barca je platila 10 miliona eura bonusa vezanog za Ligu prvaka nakon što su prošli u polufinale tog takmičenja prošle sezone, gdje ih je zaustavio baš Liverpool. Pored toga, isplaćeno je i dosta drugih bonusa, te je preostalo još samo pet miliona eura bonusa vezanih za nastupe, koje će Liverpool imati priliku dobiti ukoliko se Coutinho odluči vratiti na Camp Nou nakon isteka posudbe.

S druge strane, ukoliko Bayern zaista otkupi njegov ugovor, te on ostane u njemačkom gigantu, ‘Redsi’ će dobiti ukupno 145 miliona eura od njegove prodaje Barci. 27-godišnjak je nakon transfera rekao: “Za mene ova promjena predstavlja novi izazov u novoj državi, i u jednom od najboljih klubova u Europi. Stvarno se radujem novoj sezoni, imam velike ciljeve, baš kao i Bayern.”

Učitaj još novosti