08. 08. 2019 - 08:14
VAHA NAPUSTIO KULTNI KLUB ZBOG HRVATA: 'Želio sam ga dovesti,...
907
Shares
VAHA NAPUSTIO KULTNI KLUB ZBOG HRVATA: 'Želio sam ga dovesti, on ima ogromni potencijal'

VAHA NAPUSTIO KULTNI KLUB ZBOG HRVATA: 'Želio sam ga dovesti, on ima ogromni potencijal'

08. 08. 2019 - 08:14
0
Shares

Vahid Halilhodžić završio je još jednu etapu, rekli bismo, na sličan način kao što je i često prije toga napuštao klupu, otišao je i iz Nantesa. Znamo ga kao tvrdoglavog, čovjeka koji ima svoj put i čim nije ‘kako kažem ja’, odmah slijedi rastanak. Neki će reći da mu je to mana, međutim, on ne odustaje od svoga principa, u 67. godini ne misli se mijenjati.

- Bio sam među najplaćenijim trenerima u Francuskoj, mogao sam prešutjeti stvari koje su me smetale i uzimati novac, pa onda i odštetu ako oni mene otpuste. Međutim, nisam takav, želim da bude kako ja hoću kad je nogomet u pitanju, da se poštuju moje ideje i ambicije, a to u Nantesu nije bio slučaj - započeo je Vaha u telefonskom razgovoru i onda objasnio što ga je toliko pogodilo u Nantesu, zašto je odlučio ‘dići sidro’.

Moj način rada

- Gledajte, ja sam imao drugačije zamisli od klupskih čelnika, za mene je Nantes jedan od najvećih francuskih klubova i ja sam ga iduće sezone vidio u borbi za Europi, u gornjem domu ljestvice. No, klub je odlučio prodavati igrače, a ne dovoditi one koji su po mom ukusu, očito nismo bili na istoj valnoj duljini. A znate kako je kod mene, oko nekih stvari nema kompromisa, ili je ovako ili nikako. Mene, jednostavno, borba za ostanak nije zanimala, to nije više bio taj projekt zbog kojega sam došao u Nantes.

Znači, sve to što je prošao u karijeri, neočekivane odlaske i otkaze u klubovima i reprezentacijama i dalje nisu promijenili Vahu Halilhodžića?

- Tako je! Ja sam kategoričan, karakteran, to je moj način rada. Ima trenera koji bi se prilagodili, koji bi pristali na neke stvari, na igrače koje ne žele, ali ja nisam takav. Nije mi klub doveo igrače koji bi se uklapali u moje ambicije, kad je tako, onda odlazim. Ja želim još raditi i stvarati, iako sam već u godinama ne mislim stati. Da mi je do mirovine ostao bih u Nantesu, primao visoku plaću i šutio. No, to onda ne bih bio ja.

Nego, kad već pričamo o igračima koje je želio dovesti, načuli smo da je htio Luku Ivanušeca, mladog igrača Lokomotive. Je li to istina?

- Da, ja sam tog mladića primijetio na jednoj utakmici i vidio sam da je potencijal za visoku razinu i želio sam ga dovesti. Siguran sam da bi kod mene u godinu, dvije napredovao, uostalom, puno sam je već mladih igrača izgradio. Pogotovo napadači, ili ofenzivni igrači, veznjaci, za njih imam uvijek specifičan način rada. Jer, sam i sam bio napadač i znam što im treba.

Gdje je onda ‘puklo’ s Ivanušecom u Nantesu? Nije ga klub htio dovesti, bio je preskup, Lokomotiva ga nije htjela pustiti?

- Ne znam i ne bih u to ulazio, ali to je samo jedan detalj koji oslikava tu razliku u mojim i klupskim razmišljanjima i koliko su slušali moje želje kad su transferi u pitanju.

Ali, kao što je rekao, nastavlja dalje, karijeru još ne misli završiti. Priča se da je blizu izborničke klupe Maroka, je li za informacija i službena?

- Nije ništa službeno, imam ja dosta ponuda, razmatram ih, ali se sad i malo odmaram. Vidite, imao sam i prije ponude iz Azije, recimo, čak i iz Kine, gdje se vrti astronomski novac. Da mi je samo do novca, mogao bih odmah izabrati. No, mene ne zanima samo novac, već projekt, nešto ambiciozno.

Izbornički ili trenerski posao u klubu?

- Svejedno, nemam preferencija, bitno je da budem zadovoljan. Osjećam da i u ovim godinama još mogu raditi, da mogu nogometu još dati. Kao izbornik i kao klupski trener.

(Sportske Novosti)

Učitaj još novosti