25. 07. 2019 - 10:12
ENGLEZI POTVRDILI Najskuplji Srbin u istoriji sve dogovorio s...
907
Shares
ENGLEZI POTVRDILI Najskuplji Srbin u istoriji sve dogovorio s Unitedom, u Madridu trljaju ruke: OVE CIFRE SU BOLESNE

SERGEJ STIŽE NA OLD TRAFFORD

ENGLEZI POTVRDILI Najskuplji Srbin u istoriji sve dogovorio s Unitedom, u Madridu trljaju ruke: OVE CIFRE SU BOLESNE

Sport.ba
25. 07. 2019 - 10:12
0
Shares

Sky Sports prenosi kako je transfer Brune Fernandesa iz Sportina u Manchester United propao. Znači li to da je Sergej Milinković Savić dogovorio transfer na Old Trafford?

bruno-fernandes

Još su samo ostali detalji koje njegov menadžer rješava u Manchesteru i za njim uskoro dolazi Srbin. Veznjak Lazija već se, pišu talijanski mediji, oprostio od suigrača, a u javnost su iscurili detalji ugovora s Manchester Unitedom.

Rimski klub dobit će 75 miliona eura uz lako ostvarivih pet miliona bonusa pa su neki odmah zaokružili kako se radi o 80 miliona eura vrijednom transferu. To Milinkovića-Savića čini uvjerljivo najskupljim srpskim nogometašem u historij. Imat će platu između šest i sedam miliona eura, a ugovor je dogovoren na pet godina.

sergej

Stasiti, metar i 90 visoki 24-godišnjak trebao bi u veznom redu zamijeniti Paula Pogbu, koji žarko želi napustiti Old Trafford i zaigrati u bijelom dresu na Santiago Bernabeuu. Mediji u Engleskoj vjeruju kako će to malo prodrmati pat-poziciju koja vlada između Uniteda i Reala. Englezi za Pogbu traže 150 miliona eura, a u Madridu ne žele ni govoriti o takvoj cifri.

Ova će im se vijest sigurno svidjeti jer Zinedine Zidane silno želi svog sunarodnjaka u momčadi, a nakon prvotnog nećkanja prije nekoliko sedmica podršku za taj transfer dao mu je i predsjednik Florentino Perez.

pogbapogba

Milinković-Savić proveo je posljednje četiri sezone u Laziju. Prošlog ljeta zbog njega je vladala prava ludnica, rimski klub tražio je čak 100 miliona eura, ali nitko nije ''nasjeo'' na tu pretjeranu cifru. No i ovih 80 miliona eura čini ga jednim od najskupljih nogometaša posljednjih godina.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti