25. 07. 2019 - 08:33
E OVOM SE NI U SNU NISMO NADALI Dybala samo korak od...
907
Shares
E OVOM SE NI U SNU NISMO NADALI Dybala samo korak od transfera, u Torino stigla ponuda koja se ne odbija

TOTTENHAM GA ŽELI

E OVOM SE NI U SNU NISMO NADALI Dybala samo korak od transfera, u Torino stigla ponuda koja se ne odbija

Sport.ba
25. 07. 2019 - 08:33
0
Shares

Najveći torinski sportski magazin Tuttosport još tijekom aprila javio je da je vodeći čovjek Juventusa odlučio prodati Paula Dybala na ljeto. Statistika reprezentativca Argentine protekle sezone je ipsod prosjeka te se prodaja smatra logičnim slijedom događaja.

paulo-dybala-ir-leonardo-bonucci-5ca9031e283f7

Posljedice Juventusovog ranog ispadanja iz Lige prvaka osjetit će se i na ljeto. Mnoge negativne kritike talijanskih medija pretvorene su u novu blijedu predstavu Paule Dybala, koji je ostao u svlačionici nakon poluvremena utakmice s Ajaxom. Tuttosport, torinski sportski dnevnik, kaže da će Dybala napustiti Staru damu tijekom ljeta!

“La Joya” je postigao samo deset golova u ovoj sezoni i često je ostajao na klupi u velikim utakmicama, a bivši trener Stare dame Massimiliano Allegri dao je Moiseu Keanuu i Federicu Bernardeschiju prednost. Nakon dolaska Cristiana Ronalda, klub je želio da Dybalo pretvori u centralnog napadača, ali to nije učinjeno unatoč planovima.

Zato se Juventus nada da će ovo ljeto zaraditi pravo bogatstvo prodajom Dybale. Podsjetimo da su za njegove usluge u Palermu 2015. godine platili 32 miliona. Nedavno su talijanski mediji spekulirali o mogućnosti trampe s Interom, koji bi, u zamjenu za Dybalu u Torino, poslao Maura Icardija.

icardi-nainggolan-e1537298372782

Ipak, izvjesno je da od toga neće biti ništa, a Argentinac je onda povezivan s Bayernom i Man Unitedom. Engleski mediji, prije svih Evening Standard i Daily Mail, sada donose ekskluzivu - Tottenham je poslao talijanskim prvacima ponudu koju je nemoguće odbiti.

Prema njihovim navodima, finalista Lige prvaka ponudio je Juventusu 80 miliona funti za usluge sjajnog napadača, a sigurno je da će u Torinu dobro razmotriti ovu opciju. Sigurno je da će Tottenham trošiti ovog ljeta, jer su im apetiti naglo narasli.

tottenhamajax

Tako su već doveli sjajnog francuskog veznjaka Tanguy Ndombelea, a sada slijedi lov na Dybalu. Argentinac je dosad odigrao 182 meča za Juve, te postigao 78 golova.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti