24. 07. 2019 - 17:01
BILD NAJAVIO TRANSFER BOMBU: Brazzo u Bayern dovodi najveću...
907
Shares
BILD NAJAVIO TRANSFER BOMBU: Brazzo u Bayern dovodi najveću zvijezdu prijelaznog roka, uveliko se pregovara, a Kovač nije uspio skinuti osmijeh s lica

BILD NAJAVIO TRANSFER BOMBU: Brazzo u Bayern dovodi najveću zvijezdu prijelaznog roka, uveliko se pregovara, a Kovač nije uspio skinuti osmijeh s lica

Sport.ba
24. 07. 2019 - 17:01
0
Shares

Bayern je prošle sezone dosta teže od očekivanog stigao do naslova. Borussia je imala sve u svojim rukama, ali je nevjerovatnim kiksevima prepustila naslov Bavarcima.

Hummels, Ribery i Robben su napustili Munchen, pa je vrijeme i za neka veća pojačanja. Glavni cilj Bavaraca za ljetni prijelazni rok je dovođenje Leroya Sanea iz Manchester Cityja.

ribery2

"Bildov" novinar otkriva da je njemački prvak započeo pregovore s agentima njemačkog reprezentativca. City još nije dobio službenu ponudu za Sanea, a očekuje se da će Bayern poslati ponudu nakon što dogovori uvjete ugovora s igračem.

Sane još nije odlučio gdje želi igrati sljedeće sezone. Navodno će između Bayerna i Cityja izabrati klub u kojem će imati veću minutažu i bolji ugovor.

sane4

Niko Kovač, trener Bayerna, u njemu vidi jednog od ključnih igrača i dugoročno rješenje na krilnim pozicijama. Nogometaš će odluku donijeti nakon završetka azijske turneje sa Cityjem.

61488247-niko-kovac

Sane, 23-godišnji ofenzivac s više od 20 nastupa za njemačku reprezentaciju, karijeru je počeo u Schalkeu iz kojeg je prije tri godine otišao u Manchester City. U Engleskoj je osvojio dva prvenstva, tri kupa i Superkup. Bio je najbolji mladi igrač lige 2018. godine.

Hoće li sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić uspjeti u namjeri da dovede „kapitalca“ doznat ćemo uskoro. Sve je izgleda na njemu, a hrvatski stručnjak je već izjavio kako vjeruje da će Brazzo posao odraditi na najbolji mogući način.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti