23. 07. 2019 - 14:55
Hrustemović: Dobili smo dva mlada igrača što je ogroman uspjeh
907
Shares
Hrustemović: Dobili smo dva mlada igrača što je ogroman uspjeh

NAKON EVROPSKOG SREBRA

Hrustemović: Dobili smo dva mlada igrača što je ogroman uspjeh

Sport.ba/Agencije
23. 07. 2019 - 14:55
0
Shares

Predsjednik i selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci Miralem Zubović i Mirza Hrustemović generalno su zadovoljni nastupom i rezultatom na Evropskom prvenstvu u Budimpešti gdje su odbojkaši BiH osvojili srebreni medalju.

Reprezentativci BiH u finalu su, nakon velike borbe, poraženi od Rusije sa 2:3, iako su imali tri meč lopte. Time su propustili priliku da dođu do desete titule prvaka Evrope, ali su nastavili kontinuitet osvajanja medalja na velikim takmičenjima.

Naime, od 1995. godine odbojkaši BiH nastupili su na 24 velika takmičenja i osvojili 23 medalje. Devet puta su bili prvaci, u Budimpešti im je pripalo srebro, a dva puta su bili bronzani.

- To su impresivni rezultati na koje smo ponosni a na koje može biti ponosna i Bosna i Hercegovina. Ubjedljivo najjača evropska reprezentacija po rezultatima je reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci - naglasio je Zubović, javlja Fena.

U tom smislu je i selektor Hrustemović iznio činjenicu da rijetko koja država u regionu ima tri lige, a BiH ima Premijer, Prvu i Drugu ligu.

- Imamo budućnost, imamo čemu da se nadamo. U državi koja se grčevito bori za sve pozicije u društvu koje čine život, prepoznatljiv smo brend u Evropi i svijetu i ova će priča biti nastavljena - istakao je Hrustemović.

Naglasio je da su pripreme za ovo prvenstvo počeli u Međugorju, a da su ovoga puta odlučili da grupa od devet juniora obai posebne pripreme.

- Na utakmicama s Ukrajinom i Rusijom pokazalo se da smo napravili dva igrača koja već sada mogu adekvatno zamijeniti mnogo iskusnije reprezentativce. Mogu ući u igru a da se ne bojimo za konačan rezultat, što je ogroman uspjeh - kazao je selektor.

Ističe da je zadovoljan igrom svojih izabranika tokom cijelog prvenstva, a posebno u finalu, ali da je faktor sreće bio na strani Rusije.

- Mislim da smo pokazali dobru igru, finale je bilo zanimljivo. Možda sport ne bi bio ni interesantan da nije toga - zaključio se Hrustemović.

Učitaj još novosti