23. 07. 2019 - 08:37
PANIKA U PSG-u Vrbuju Mbappea astronomskom platom, a nije u...
907
Shares
PANIKA U PSG-u Vrbuju Mbappea astronomskom platom, a nije u pitanju Real: Je li na pomolu najveći transfer ljeta?!

CITY GA SILNO ŽELI

PANIKA U PSG-u Vrbuju Mbappea astronomskom platom, a nije u pitanju Real: Je li na pomolu najveći transfer ljeta?!

Sport.ba
23. 07. 2019 - 08:37
0
Shares

PSG uprkos uloženim silnim stotinama miliona eura nije napravio ništa značajnije u Ligi prvaka, a mnogi smatraju da i neće u bliskoj budućnosti. Problema ne ne dostaje na "Parku prinčeva", a Neymar čini sve da napusti Pariz.

Posljednje u nizu je svađa s Leonardom, kao i nepoštovanje uprave kluba. Sada nam stiže i pomalo nevjerovatna vijest - Mbappe također ozbiljno razmišlja o odlasku. 

Mladi Francuz nezadovoljan je načinom na koji ga se tretira u Parizu, posebno u usporedbi s Neymarom i spreman je napustiti klub ako dođe prava ponuda, ona od Reala, piše "Le Parisien". 

mbappe

Ipak, nisu Kraljevi jedini pretendenti za njegovo dovođenje. Pep Guardiola silno želi odvesti Manchester City na krov Evrope. Ušati trofej uporno izmiče 'građanima', a na "Etihadu" su više nego svjesni kako malo im nedostaje da pokore Stari kontinent.

Engleski prvak na tržištu je tako u potrazi za igračima s kojima bi napravio taj potreban iskorak, ali njih je malo i vrlo su skupi. Ipak, City ima novca te je krenuo u novi lov na Kyliana Mbappea koji na prvi pogled izgleda nedostižan. Francuz je vezan ugovorom uz PSG sve do ljeta 2022, a godišnja plata mu je čak 18 miliona eura.

skysports-neymar-kylian-mbappe-4304394

Ipak, ovaj bogati premijerligaš spreman je ponuditi Mbappeu nevjerovatna primanja. Procurilo je da je na stolu ponuda od 50 miliona eura po sezoni i ta informacija izazvala je paniku na "Parku prinčeva".

U Parizu se ne žele odreći svoje zvijezde pa će gotovo sigurno sljedećih mjeseci uslijediti potpisivanje novog ugovora s mladim napadačem koji bi mu garantovao mnogo veću platu od sadašnjih 18 miliona.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti