20. 07. 2019 - 10:28
Harden otkrio kako namjerava igrati u neobičnom tandemu s...
907
Shares
Harden otkrio kako namjerava igrati u neobičnom tandemu s Westbrookom

Harden otkrio kako namjerava igrati u neobičnom tandemu s Westbrookom

Mahir Suljagic (Sport.ba)
20. 07. 2019 - 10:28
0
Shares

OTKAD je Russell Westbrook trejdom iz Oklahoma Cityja završio u Houstonu, košarkaški svijet se pita kako će funkcionirati u bekovskom tandemu s Jamesom Hardenom.

Bivši suigrači iz Thundera, u kojem su na početku NBA karijera zajedno igrali tri godine, prije Bradina odlaska u Rocketse, dva su vrlo specifična igrača koja moraju stalno imati loptu u rukama kako bi mogli dati najbolje od sebe.

Međutim, Harden se uopće ne zabrinjava, baš kao što se nije zabrinjavao sličnim pitanjima ni kad su mu u Houston prije dvije godine doveli Chrisa Paula.
"Kad imaš takav talent, sve se riješi samo od sebe. Komunicirate, izađete na teren i igrate. Posjed po posjed, sve će se riješiti tijekom sezone. To je tako. Kad imaš talent, kad imaš inteligentne igrače koji su spremni žrtvovati se, sve se uvijek riješi", rekao je Harden američkim novinarima.

Westbrook i Harden bili su, uz Kevina Duranta, dio superpotentne mlade momčadi Thundera, kojoj je vrhunac bio nastup u finalu 2012. i poraz od Miami Heata s LeBronom, Wadeom i Boshem, prije nego što je Harden napustio ulogu šestog igrača i otišao u Houston biti prva zvijezda.

Iako je tada suradnja funkcionirala, sedam godina poslije obojica su drukčiji igrači, obojica za sobom imaju titulu MVP-a i nevjerojatne statističke pothvate neviđene još od šezdesetih godina prošlog stoljeća kad su ih ostvarivali Oscar Robertson i Wilt Chamberlain.

Zapravo, kad se gleda "usage rate", statistika koja otkriva koliko igrač dominira igrom (postotak akcija koje završava košem, asistencijom ili izgubljenom loptom), Harden je uvjerljivo prvi u ligi s gotovo 40%, a Westbrook je također na više od 30%, iako mu je protekla sezona u tom pogledu bila najslabija još od 2010. 

U prijevodu, Hardenovo "sve se uvijek riješi" odnosi se na pitanje kako će njih dvojica funkcionirati zajedno s obzirom na to da pravila ne dopuštaju više od jedne lopte u igri.

Učitaj još novosti