20. 07. 2019 - 14:24
Harden je treća američka superzvijezda koja je otkazala nastup...
907
Shares
Harden je treća američka superzvijezda koja je otkazala nastup na SP-u

Harden je treća američka superzvijezda koja je otkazala nastup na SP-u

Mahir Suljagic (Sport.ba)
20. 07. 2019 - 14:24
0
Shares

JAMES HARDEN obavijestio je izbornika američke košarkaške reprezentacije Gregga Popovicha da neće sudjelovati na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Kini.

Harden je, nakon trejda Houston Rocketsa i Oklahoma City Thundera, koji ga je nakon sedam godina ujedinio s Russellom Westbrookom, odlučio da mu je pametnije pripremati se za novu sezonu i napraviti početnu prilagodbu s novim suigračem.

Harden je tako postao već treći susperstar koji je otkazao nastup u Kini. LeBron James to je učinio još prije objave početnog popisa kako bi se mogao posvetiti snimanju "Space Jama 2".

Davis se opravdao treninzima s LeBronom, a LeBron snimanjem filma

Njegov novi suigrač Anthony Davis također se zahvalio na pozivu jer se želi što bolje pripremiti za novu sezonu, prvu u LA Lakersima. A i on ima obveza u LeBronovu filmu.

Amerikanci imaju više nego dovoljno drugih opcija, pa će nekako preboljeti ove otkaze, ali sa SP-a se povlače i NBA zvijezde iz drugih zemalja, poput Australca Bena Simmonsa iz Philadelphije ili Kanađanina Tristana Thompsona iz Clevelanda.

Povlačenjem Hardena, Amerikanci su ostali na samo dvojici igrača koji su protekle sezone izabrani u jednu od tri najbolje petorke NBA lige - Damianu Lillardu iz Portlanda i Kembi Walkeru, koji je iz Charlottea prešao u Boston.

Tko je ostao na popisu?

Na popisu Gregga Popovicha tako je ostalo 18 imena, među kojima će izabrati 12 putnika u Kinu. Na njemu je i dalje pregršt velikih zvijezda, poput All Star igrača Bradleyja Beala (Washington), Kylea Lowryja (Toronto), Andrea Drummonda (Detroit), Kevina Lovea (Cleveland) te Khrisa Middletona i Brooka Lopeza (Milwaukee), kao i zvijezde u usponu Donovan Mitchell (Utah) i Jayson Tatum (Boston).

Hardenov otkaz ne znači da će Houston ostati bez ijednog reprezentativca, na popisu su i njegovi suigrači Eric Gordon i PJ Tucker.

Popis zatvaraju Harrison Barnes (Sacramento), Tobias Harris (Philadelphia), Kyle Kuzma (LA Lakers), CJ McCollum (Portland), Paul Millsap (Denver) i Myles Turner (Indiana).

Učitaj još novosti