17. 07. 2019 - 12:11
LOVREN ODLAZI U MILAN? Liverpool ga spreman pustiti, ali uz...
907
Shares
LOVREN ODLAZI U MILAN? Liverpool ga spreman pustiti, ali uz jedan uslov!

LOVREN ODLAZI U MILAN? Liverpool ga spreman pustiti, ali uz jedan uslov!

Mahir Suljagic (Sport.ba)
17. 07. 2019 - 12:11
0
Shares

Nakon što su prošlu sezonu završili na sjajan način, odnosno osvajanjem Lige prvaka, nema sumnje kako će se Liverpool dodatno pojačati u ovom prelaznom roku. Međutim, neke od zvijezda bi također mogle napustiti klub.

Lovren odlazi u AC Milan

Jedna od njih je i Dejan Lovren, koji je protekle sezone izgubio mjesto u početnih jedanaest, te koji se već neko vrijeme povezuje sa odlaskom. Ipak, kako izvještava The Mirror, Redsi će ga pustiti, ali samo za cifru od 30 miliona eura.

Otkako je stigao na Anfield iz Southamptona 2014. godine, hrvatski defanzivac je važio za jednog od ključnih igrača Liverpoola. Međutim, od dolaska Virgila van Dijka, Lovren je igrao sve manje, s obzirom da je Klopp ispred njega u kombinaciji sa Nizozemcem preferirao Joela Matipa i Joea Gomeza.

Tako je prošle sezone skupio tek 13 nastupa u ligi, te samo pet u kup takmičenjima, te nema garancije kako će mu se minutaža povećati sljedeće sezone. Od kraja sezone pojavile su se špekulacije kako ga želi AC Milan, kao i par drugih klubova. Međutim, Mirror piše da ga čelnici kluba nisu spremni pustiti za cifru nižu od 30 miliona eura.

Zapravo, Klopp je navodno skeptičan kada je u pitanju njegov odlazak, iako je tek četvrti izbor na poziciji centralnog defanzivca. Naime, njemački stručnjak želi zadržati većinu trenutnih igrača na okupu, a u slučaju da Lovren ode planira mu odmah pronaći zamjenu.

Učitaj još novosti