17. 07. 2019 - 12:02
DOLAZI U PREMIER LIGU? Dani Alves spreman na dolazak u...
907
Shares
DOLAZI U PREMIER LIGU? Dani Alves spreman na dolazak u Arsenal, ali uz jedan uslov!

DOLAZI U PREMIER LIGU? Dani Alves spreman na dolazak u Arsenal, ali uz jedan uslov!

Mahir Suljagic (Sport.ba)
17. 07. 2019 - 12:02
0
Shares

Prema pisanju engleskih medija, Arsenal je favorit za dovođenje bivšeg defanzivca Paris Saint-Germaina Danija Alvesa. Brazilski reprezentativac je pokrenuo jednu od najzanimljivijih transfer saga ovog ljeta, nakon što je napustio francuski klub nakon isteka ugovora.

Alves želi u Arsenal

Sam Alves je priznao kako bi volio zaigrati u Premier ligi, a najveće šanse za njegovo dovođenje ima upravo Arsenal. Naime, bivši igrač Barcelone i Juventusa čak je spreman i na znatno smanjenje plate u odnosu na onu koju je imao na Parku prinčeva.

Međutim, iako je spreman na to, novine The Sun izvještavaju kako i dalje traži čak 200,000 funti tjedno, što bi moglo predstavljati problem ‘Topnicima’, koji su odlaskom Stephana Lichsteinera, Dannyja Welbecka, Davida Ospine, Petra Čecha i Aarona Ramseya oslobodili oko 410,000 fnti budžeta za tjedne plate.

Upravo odlaskom Lichsteinera nestala je konkurencija na poziciji desnog beka za Hectora Bellerina, iako je na toj poziciji prošle sezone sjajno igrao i Ainsley Maitland-Niles. Nema sumnje kako bi Alves svojim dolaskom, pored iskustva, donio i tu željenju konkurenciju i stabilnost u defanzivnoj liniji londonskog kluba. Ipak, ono što bi moglo omogućiti njegovo dovođenje je mogući odlazak jedne od najvećih zvijezda Mesuta Ozila, koji zarađuje 350,000 funti tjedno.

Učitaj još novosti