07. 07. 2019 - 10:27
Mundo: Griezmann će otkupiti samog sebe od Atletica za 120...
907
Shares
Mundo: Griezmann će otkupiti samog sebe od Atletica za 120 milijuna eura

Mundo: Griezmann će otkupiti samog sebe od Atletica za 120 milijuna eura

Mahir Suljagic (Sport.ba)
07. 07. 2019 - 10:27
0
Shares

OD TRANSFERA koji je trebao biti samo formalnost, prelazak Antoinea Griezmanna iz Atletica u Barcelonu prerastao je u pravi rat između ta dva kluba.

Čim je prije nekoliko mjeseci potvrdio da neće produljiti ugovor s Atleticom, Griezmann je praktički postao novi igrač Barcelone koja je čekala 1. srpanj kad je Francuzu otkupna klauzula prema ugovoru pala s 200 na 120 milijuna eura. I sam Atletico je 16. svibnja potvrdio da Griezmann neće biti u klubu sljedeće sezone, no kad se transfer trebao realizirati, priča se zakomplicirala.

Barcelona ne može odmah u komadu isplatiti 120 milijuna eura dok ne proda nekog od svojih igrača pa je zamolila Atletico da pristane na isplatu na rate. Kako Mundo Deportivo piše u današnjem broju, Atletico je u tom slučaju pod račun želio i Nelsona Semeda za što Barcelona nije željela ni čuti pa su se klubovi našli u pat poziciji.

 

Osim toga, Atletico je javno prozvao Barcelonu za nedostatak poštovanja optuživši je da je još u veljači počela tajno pregovarati s Griezmannom dok je Atletico igrao u Ligi prvaka. Atletico je Barci zamjerio i što je tražila da joj Atletico pusti Griezmanna, a ona bi ga platila kasnije, pa je igraču naredio da se u nedjelju u 20:30 mora pojaviti u klupskom trening-kampu na početku priprema. Ako se ne pojavi, bit će kažnjen budući da ima važeći ugovor s Atleticom do 2023. godine.

No cijela ta trakavica prisjela je samom Griezmannu koji je, piše Mundo, obavijestio Atletico da će sam uplatiti 120 milijuna za odštetnu klauzulu i tako postati slobodan igrač. Griezmann je formalno La Ligi, što je praksa u Španjolskoj, dostavio jamstva za uplatu klauzule koju mora odraditi u sljedećih mjesec dana. To mu omogućava da više ne mora ispunjavati klupske obveze u Atleticu, točnije, ne mora doći na početak priprema. Uplata će biti izvršena puno ranije pa Mundo očekuje da će Griezmann do kraja tjedna biti novi igrač Barcelone te će se momčadi priključiti 14. srpnja, na početku priprema.

Griezmann, naravno, neće sam uplatiti 120 milijuna eura, nego će mu novac dati Barcelona pod uvjetima koji još nisu poznati, kao što je bio slučaj u transferu Neymara iz Barcelone u PSG. Griezmann je u Atletico stigao u ljeto 2014. iz Real Sociedada za 30 milijuna eura, a za Atletico je u 257 nastupa zabio 133 gola te asistirao za njih 50.

Učitaj još novosti