06. 07. 2019 - 21:54
AGENT POTVRDIO: Jedna od najvećih zvijezda Bayerna razmišlja o...
907
Shares
AGENT POTVRDIO: Jedna od najvećih zvijezda Bayerna razmišlja o odlasku!

AGENT POTVRDIO: Jedna od najvećih zvijezda Bayerna razmišlja o odlasku!

Mahir Suljagic (Sport.ba)
06. 07. 2019 - 21:54
0
Shares

Agent jednog od najboljih igrača Bayern Munchena Manuela Neuera danas je potvrdio kako on razmišlja o odlasku iz Bayern Munchena jer smatra da tim trenutno nije dovoljno jak kako bi ispunio njegove ambicije.

Neuer razmišlja o odlasku iz Bayerna

Njemački reprezentativac je osvojio brojne titule u dresu bavarskog giganta otkako je stigao u klub 2011. godine, od čega i Ligu prvaka 2013. godine, kada su u finalu savladali Borussiju Dortmund rezultatom 2-1.

Ukupno je u proteklih osam godina skupio čak 336 nastupa, od čega je na njih 176 uspio sačuvati svoju mrežu netaknutom. U prošloj, osmoj sezoni u klubu, osvojio je Bundesligu po nevjerovatni sedmi put. Ovog ljeta su Allianz Arenu napustile brojne zvijezde, uključujući Matsa Hummelsa, koji se vratio u Borussiju, dok su legendama Francku Riberyu i Arjenu Robbenu istekli ugovori.

Neuer ima ugovor sa Bayernom do 2021. godine, ali uprkos tome, njegov agent Kroth je izjavio kako je Nijemac zabrinut jer klub previše zaostaje za ostalim rivalima iz liga petice, te da bi mogao otići kako bi ispunio san o ponovnom osvajanju Lige prvaka.

U intervjuu za Suddeutsche Zeitung je rekao: “Neuer želi osvojiti Euro 2020. godine, te Ligu prvaka ponovo. Moj dojam je da je razlika u kvaliteti između Bayerna i top četiri engleska kluba već ozbiljna, te da trenutna momčad Bayerna nije toliko konkurenta da bi ispunila Manuelove ciljeve.”

“Ne želi završiti karijeru 2021. godine. Sada je u fazi u kojoj mora odlučiti o svojoj budućnosti. Produženje ugovora i završetak karijere u Bayernu je naravno očigledna opcija, ali nije jedina.”

Učitaj još novosti