03. 07. 2019 - 09:02
Atletska princeza duvanjskih korijena izborila nastup na...
907
Shares
Atletska princeza duvanjskih korijena izborila nastup na Olimpijskim igrama: Svojim izgledom očarala je sve

IVONA DADIĆ

Atletska princeza duvanjskih korijena izborila nastup na Olimpijskim igrama: Svojim izgledom očarala je sve

03. 07. 2019 - 09:02
0
Shares

Ivona Dadić je proglašena sportašicom godine 2018. u Austriji, a sada je osvojila drugo mjesto na natjecanju u sedmoboju u njemačkom gradu Ratingenu. Prvo mjesto pripalo je njenoj najvećoj konkurenciji Vereni Preiner, koja također kao Ivona nastupa za Austriju.

ivona4

Ivona je slavila u disciplinama skoka u dalj sa 6,20 m i bacanja koplja sa 49,64 m, a pripremali su ju vrhunski treneri Dwight Phillips iz Amerike i Andreas Thorkildsen iz Norveške.

- Sjajno sam ušla u sezonu i jako sam zadovoljna. Verena je odlično trčala utrku na 800 m. Pokušala sam sve ali na kraju nije bilo dovoljno. Svakako je zaslužila pobjedu, a ja ću pokušati u Dohi odnijeti pobjedu - rekla je Ivona za Fenix magazin.

ivona3

Na kraju je Ivona osvojila ukupno 6461 bod, što je dovoljno za kvalifikacije na olimpijske igre 2020. u Tokiju. Ovim kvalifikacijama Ivona je nastavila velikim uspjesima u sedmoboju.

Ivona, osim što je uspješna atletičarka, ubraja se i među najljepše sportašice svijeta, a to pokazuje i brojka od 127.000 pratitelja na njenom Instagram profilu. Kamera je posebno voli. I ne samo zato što je po mnogima jedna od najzgodnijih atletičarki Evrope. Simpatična Austrijanka Ivona Dadić ima zarazan osmijeh, koji obara s nogu.

ivona

Čudno vam je prezime za jednu Austrijanku? Kad i nije Austrijanka. Roditelji ove 22-godišnje ljepotice iz ratom zahvaćene Bosne i Hercegovine preselili su se u Austriju. U gradić Wels. Otac Nino, inače iz Bugojna i majka Danica (Buško Blato) Hrvati su iz BiH.

– Roditelji su mi sve. I ja njima. Svuda me prate. Oni su moji najveći navijači – poručila je.

ivona-dadic

Šta je ona uopće? Austrijanka, Bosanka, Hrvatica?

– Hrvatica. Ali u austrijskom dresu – simpatično će.

Mnoge sedmobojke svoje zgodno tijelo ukrasile su tetovažama. Ivona ima posebnu priču. Doduše, tužnu.

ivona

ivona1

ivona2

ivonadadic

– Na lijevoj ruci imam istetoviran križić s imenom Ivan. On pripada bratu, koji je 2008. poginuo u prometnoj nesreći. On je mojoj obitelji sve. Stalno nam je u mislima. Jako mi nedostaje. Ispod dresa uvijek nosim njegovu sliku. Vjerujem da mi on donosi sreću. Tom slikom želim da brat uvijek bude uz mene…, poručila je jedne prilike Ivona...

 
 
 
 
Učitaj još novosti