02. 07. 2019 - 12:05
RAZLAZ NAKON SAMO JEDNE SEDMICE: Ivanišević napušta Đokovića!
907
Shares
RAZLAZ NAKON SAMO JEDNE SEDMICE: Ivanišević napušta Đokovića!

ZBOG RANIJE UGOVORENIH OBAVEZA

RAZLAZ NAKON SAMO JEDNE SEDMICE: Ivanišević napušta Đokovića!

sport.ba
02. 07. 2019 - 12:05
0
Shares

Legenda hrvatskog tenisa, a i sporta uopće, Goran Ivanišević sarađivat će s najboljim igračem svijeta Srbinom Novakom Đokovićem samo tokom prve sedmice grand slam turnira Wimbledona, a onda će morati otići s mjesta trenera zbog ranije ugovorenih obaveza. Naime, Ivanišević je direktor ATP turnira u Umagu i zbog marketinških obaveza te već ranije ugovorenog revijalnog meča s Rafterom on će morati napustiti London i vratiti se u Hrvatsku.

Ivanišević je oduševljen pozivom srbijanski tenisera pozvao u svoj trenerski tim, a nada se i nastavku saradnje nakon Wimbledona.

"Kada te zove Novak Đoković, to je kao da te zove Real Madrid. Teško je reći ne. Nažalost, nisam uspio odgoditi sve dogovore koje sam imao od ranije pa ću ostati uz njega samo jednu sedmicu. Ali nema veze, on je profesionalac. Bit će mi teško otići, ali nadam se da neće stati na ovome, da će ta saradnja biti nastavljena. Odlučit ćemo, porazgovarati. Međutim, šta god na kraju bilo, ova sedmica će mi uvijek ostati posebna", rekao je Ivanišević.

Hrvat je sretan što se ponovno vratio na teniski teren, a uzbuđen je bio već na prvom treningu na Wimbledonu.

"Velika stvar mi je bio i taj nedjeljni prvi trening. Napokon sam nakon godinu uživao na teniskom terenu. To je jedan nivo koji funkcioniše nevjerovatno. Sve je impresivno", poručio je bivši pobjednik Wimbledona.

Učitaj još novosti