01. 07. 2019 - 19:39
NIJEMCI OTKRILI Brazzo spremio posebno pojačanje Kovaču - s...
907
Shares
NIJEMCI OTKRILI Brazzo spremio posebno pojačanje Kovaču - s njim će imati granitnu odbranu

KEVIN VOGT NA METI BAVARACA

NIJEMCI OTKRILI Brazzo spremio posebno pojačanje Kovaču - s njim će imati granitnu odbranu

Sport.ba
01. 07. 2019 - 19:39
0
Shares

Bayern će ovog ljeta pretrpjeti velike promjene unutar samog tima. Osim krilnih pozicija, cilj je dodatno ojačati i defanzivu, pogotovo nakon odlaska Matsa Hummelsa u Borussiju Dortmund.

Izvjesno je da će sidro dići i Jerome Boateng, koji nije zadovoljan u Munchenu i silno želi otići. Istina, teško da će pronaći ponudu koja ga zadovoljava, ali njegovim potencijalnim odlaskom, Niko Kovač ostao bi na tri nominalna stopera.

thomasmullerjeromeboateng-cropped-w9kbsinj94411m5wel869hzbx

To su Lucas Hernandez, Benjamin Pavard i Niklas Sule. Javi Martinez je često puta pokazao da može odigrati na stoperskoj poziciji, ali njemački list TZ pita se hoće li to biti dovoljno za novu dugačku sezonu bavarskog giganta? Pogotovo jer su Hernandez i Pavard novaci, pa će trebati i malo vremena da se priviknu.

Isti list navodi da je njemački prvak jako zainteresovan za stopera Hoffenheima. 27-godišnji Kevin Vogt navodno je već dugo godina na radaru Hasana Salihamidižića. Podsjećamo, Bayern je s ovim iskusnim stoperom pregovarao 2018. godine, dogovor je bio blizu, ali se na kraju ipak nije realiziovao.

Njemački Sky doznaje da je minhenski klub već kontaktirao Hoffenheim u vezi defanzivca koji je bio ključan u planovima Juliana Nagelsmanna, bivšeg trenera tog kluba koji će naredne sezone voditi RB Leipzig. Njemu je služio kao kapiten, a Niki Kovaču bi mogao odigrati sličnu ulogu.

TZ navodi da je Vogt u protekle dvije sezone sakupio dovoljno iskustva i u Ligi prvaka da bi upao u bazen igrača koje Bayern respektira. No isti list se pita kako bi se Vogt snašao u ulozi tek trećeg stopera, iza Hernandeza i Sulea, te bi li prihvatio ponudu njemačkog prvaka kome bi poslužio kao igrač u rotaciji?

vogt

Najviše puta u svojih 107 nastupa za Hoffenheim, Vogt je odigrao kao stoper, ali je zbog izuzetno kompleksne nogometne filozofije koju njeguje Nagelsmann naučio prelaziti iz sustava u sustav. Po potrebi znao je odigrati i u veznoj liniji, u povučenijoj ulozi, odnosno u ulozi "šestice". 

Također, njegov dolazak značio bi i zaoštravanje konkurencije u odbrani, što je također velika stvar i nešto čime treneri efikasno održavaju nogometaše na visokoj razini spremnosti.

vogt1

Vogtova tržišna vrijednost kreće se oko 12 miliona eura, a ugovor s Hoffenheimom ističe mu 2022. godine. Bavarcima odšteta sigurno neće predstavljati neki problem...

Učitaj još novosti