01. 07. 2019 - 17:30
KAKAV DAN ZA NERAZZURRE Nakon Godina Inter doveo i drugo...
907
Shares
KAKAV DAN ZA NERAZZURRE Nakon Godina Inter doveo i drugo veliko pojačanje: Navijači u euforiji, ali ono najbolje tek sada stiže

VALENTINO LAZARO BI USKORO TREBAO POTPISATI

KAKAV DAN ZA NERAZZURRE Nakon Godina Inter doveo i drugo veliko pojačanje: Navijači u euforiji, ali ono najbolje tek sada stiže

Sport.ba
01. 07. 2019 - 17:30
0
Shares

Ono što se praktično čekalo mjesecima je potvrđeno jutros. Godin će karijeru nastaviti u Interu i predstavlja prvo pojačanje u eri Antonia Contea. 

Iskusni Urugvajac je proteklih devet godina bio član Atletico Madrida, a na Giuseppe Meazzu stiže kao slobodan igrač. 

Ovaj 33-godišnji defanzivac je s Nerazzurrima potpisao ugovor na dvije godine i sigurno će predstavljati ogromno pojačanje za milanski klub. 

godin

Prema neslužbenim informacijama urugvajski štoper će biti među najplaćenijim igračima Intera i imat će platu od skoro 7 miliona eura. 

Godin je već godinama u grupi najboljih štopera svijeta, za proteklih devet sezona kao član Atletico Madrida osvojio je sve izuzev Lige šampiona. S Jorgandžijama je igrao dva finala elitnog takmičenja, ali oba puta uspješniji je bio Real Madrid.

asi-fue-el-anuncio-a-2

Neazzurri se neće na ovome zaustaviti, a cilj im je već naredne sezone skinuti Juventus s trona. Za to će im, pored dosta sreće, trebati i još neka vrhunska pojačanja, a još jedno je upravo predstavljeno.

Naime, kasno sinoć u Milano doputovao je krilni fudbaler Herthe i reprezentativac Austrije, Valentino Lazaro, koji bi uskoro trebao postati novi član talijanskog velikana. 23-godišnji ofanzivac, koji oridinira na desnoj strani, jutros je uhvaćen i ispred Humanitas klinike gdje je stigao na obavezne ljekarske preglede prije potpisa za Inter.

Doskorašnji Ibiševićev saigrač sada je i zvanično predstavljen kao novi član Intera, a njegov transfer će Nerazzurre koštati 22 miliona eura (plus dodatni bonusi). Italijanski mediji tvrde da je ovaj reprezentativac Austrije trebao potpisati trogodišnju saradnju s talijanskim velikanom, čiji trener Antonio Conte užurbano radi na novim pojačanjima.

 

 

Učitaj još novosti