24. 06. 2019 - 19:08
Van Gaal se obrušio na Messija: On stavlja lične interese...
907
Shares
Van Gaal se obrušio na Messija: On stavlja lične interese ispred timskih

Van Gaal se obrušio na Messija: On stavlja lične interese ispred timskih

Mahir Suljagic (Sport.ba)
24. 06. 2019 - 19:08
0
Shares

Iako je Argentina poražena u prvom meču od Kolumbije sa 2:0, remijem protiv Paragvaja i sinoćnjom pobjedom protiv Katara Argentinci su ipak ostvarili plasman u četvrtfinale ovog takmičenja.

Lionel Messi je imao sjajnu sezonu u dresu Barcelone te je u 50 odigranih utakmica postigao čak 51 gol, ali je njegov klub na kraju osvojio samo titulu prvaka Španije, te je pretrpio poraz u finalu Kupa Kralja i ispao u polufinalu Lige prvaka.

Svima je jasno da je Argentinac nezamjenjiv u Barceloni, ali bivši trener ovog kluba Louis van Gaal je izjavio kako Messi stavlja lične interese ispred onih timskih.

"Nisam u svlačionici ili na treninzima u Barceloni, tako da ne mogu suditi. Sviđa mi se Messi kao individualni igrač. On je najbolji pojedinačni igrač na svijetu jer su njegove statistike nevjerovatne. Sviđa mi se!' rekao je Van Gaal El Paisu.

"Ali zašto nije osvojio Ligu prvaka pet godina? Zašto? Kao kapiten morate se zapitati zašto ekipa ne pobjeđuje u Evropi. Barca ima fantastičnu ekipu"

"Mislim da je Messi također odgovoran za ono što se događa u Barceloni, a ne samo trener. Igrači dijele ogroman dio odgovornosti za ono što se događa u timu"

"Imaju ekipu od 30 igrača i vjerujem da bi se Messi trebao prilagoditi timu, a ne obrnuto"

"Guardiola ga je natjerao da igra u korist ekipe, ali posljednjih nekoliko trenera previše se prilagodilo Messiju umjesto da štite timski duh. Timski duh je najvažnija stvar", zaključio je Van Gaal.

Učitaj još novosti