24. 06. 2019 - 08:44
KAO GROM IZ VEDRA NEBA Maldini i Boban pripremaju najbolji...
907
Shares
KAO GROM IZ VEDRA NEBA Maldini i Boban pripremaju najbolji posao ovog ljeta - Rossonere će pojačati buduća Zlatna lopta!

VINICIUS JUNIOR NA METI

KAO GROM IZ VEDRA NEBA Maldini i Boban pripremaju najbolji posao ovog ljeta - Rossonere će pojačati buduća Zlatna lopta!

Sport.ba
24. 06. 2019 - 08:44
0
Shares

Novi čelnici Milana zaduženi za sportsku politiku – Paolo Maldini i Zvonimir Boban – proteklu sedmicu proveli su u Madridu kako bi otvorili pregovore s predsjednikom Real Madrida, Florentinom Perezom, oko određenih igrača koji nisu u glavnim planovima na Santiago Bernabeuu. Nekoliko imena se provuklo kroz razgovor, a riječ je uglavnom o mlađim nogometašima.

maldiniboban

Milan je izrazio veliku želju dovesti Danija Ceballosa koji, kao i prije dvije godine u Poljskoj, trenutno oduševljava igrama za mladu reprezentaciju Španije u Italiji. Međutim, pitanje je koliko će im uspjeti poći za rukom dovođenje mladog Ceballosa, ali zato se jedan transfer u tišini kuha, a koji bismo slobodno mogli prozvati najboljim poslom ovog ljeta.

dani-ceballos-spain-u21-sp7iiwq3c5p11874ajgkuvso4

Paolo Maldini otvorio je sastanak na temu 'Kakvi ste za puštanje Viniciusa u Milan?' Prema napisima brojnih talijanskih medija, poput La Repubblice i Gazzette dello Sport, koje pišu kako je dvojac Rossonera zaintrigiran dovođenjem 18-godišnjeg Brazilca, koji je već minule sezone pokazao da može igrati na visokoj razini. Ipak, trener Zinedine Zidane smatra kako nije na najvišoj razini te bi mu dobro došla posudba u neki jači klub da se nastavi razvijati, ali ne da im bude izravna konkurencija. Valladolid se prethodno raspitivao za njegove usluge, ali Francuz bi ga vjerovatno radije vidio u Italiji protiv Milana s kojima sigurno ne mogu igrati u Europi.

Ipak, prepreka u ovom poslu bit će Florentino Perez. 'El Presidente' je opčinjen igrom mladog Brazilca i apsolutno se protivi ideji posudbe Viniciusa na San Siro, a o prodaji nema niti teoretske rasprave, ni kod Pereza ni kod Zidanea.

vinicius

61645888-junior-vinicius-afp

Vinicius bi zaokružio ubitačan mladi trio sa Paquetom i Piatekom, pa makar i na sezonu ili dvije koliko bi došao na posudbu. Očekuje se da Rossoneri uskoro pošalju i službenu ponudu za Viniciusa, a tek treba vidjeti hoće li uspjeti smekšati predsjednika Kraljevskog kluba. Od Zidaneae već imaju zeleno svjetlo…

Učitaj još novosti