24. 06. 2019 - 08:27
ITALIJANI POTVRDILI Mandžo napušta Staru damu, potpisuje jedan...
907
Shares
ITALIJANI POTVRDILI Mandžo napušta Staru damu, potpisuje jedan od najboljih ugovora života

MOGAO BI POJAČATI LAZIO

ITALIJANI POTVRDILI Mandžo napušta Staru damu, potpisuje jedan od najboljih ugovora života

Sport.ba
24. 06. 2019 - 08:27
0
Shares

Mario Mandžukić je na izlaznim vratima Juventusa. O tome se u Italiji glasno nagađa od trenutka u kojem je na Juventusovu klupu nakon Maxa Allegrija sjeo Napolitanac Maurizio Sarri.

U viziji novog trenera napadački tercet čine Cristiano Ronaldo, Dybala i Douglas Costa, a s klupe bi svoju šansu trebali čekati Bernardeschi, mladi Moise Kean i zasad nepoznato napadačko pojačanje koje će Bianconeri tek dovesti (Sarri silno želi Chiesu iz Fiorentine).

paulo-dybala-ir-leonardo-bonucci-5ca9031e283f7

U svim tim kombinacijama nijedna ne uključuje Mandžukića, a Football Italia javlja da će Mandžo sigurno van iz Juventusa, ali ne i van iz Serie A.

Za sjajnog hrvatskog napadača, tvrde Talijani, jako je ozbiljno zagrizao Lazio, a ostanak u poznatoj ligi te činjenica da bi u Rimu dijelio svlačionicu s dobro mu poznatim i dragim suigračem iz Vatrenih - Milanom Badeljom, jači su od ponuda koje u Torinu stižu iz Engleske, Španije i Njemačke.

mandzukic-pjanic

Mandžukić je već igrao u Bundesligi (Bayern, Wolfsburg) i Primeri (Atletico Madrid), a Premiership bi bio novi izazov, ali s 33 godine totalna promjena ambijenta nije uvijek najprimamljivija opcija. Otići kod Simonea Inzaghija djeluje kao idealna kombinacija za ovog nogometaša.

cristiano-ronaldo-mario-mandzukic

mandz

mandzukic-juve

Prepreke? Ugovor koji ga s Juventusom veže još dvije godine (potpisan prije manje od dva mjeseca) te posljedična odšteta, pa makar nevelika koju bi Lazio morao platiti i, najveći problem: 4 miliona eura godišnje plate koji su mu u Torinu zajamčeni, a pitanje je može li to ponuditi i Lazio. Ipak, "nebeskoplavi" će učiniti sve da sjajnog Hrvata dovedu...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti