20. 06. 2019 - 17:35
Conte čeka pojačanja: "Zove me 10 puta dnevno i raspituje se...
907
Shares
Conte čeka pojačanja:

Conte čeka pojačanja: "Zove me 10 puta dnevno i raspituje se dokle smo..."

Mahir Suljagic (Sport.ba)
20. 06. 2019 - 17:35
0
Shares

Čelnici Intera su proslavljenog stručnjaka doveli s jasnim ciljem, da Nerazzurri konačno barem pokušaju ugroziti dugogodišnju dominaciju njegovog nekadašnjeg kluba, Juventusa, u Italiji.

Već odavno se špekuliše o potencijalnim pojačanjima za Conteov Inter, a samo neka od imena koja se dovode u vezu sa dolaskom na Giuseppe Meazzu su Romelu Lukaku, Mateo Kovačić, Thomas Partey i naravno naš Edin Džeko.

Navodno je Džeko jedno od željenih pojačanja Antonija Contea, ali pregovori sa Romom oko visine naknade se, prema špekulacijama italijanskih medija, odvijaju dosta teško.

O mogućim pojačanjima Nerazzurra sada je govorio i sportski direktor milanskog kluba Piero Ausilio koji je otkrio da ga Antonio Conte konstantno zove kako bi vidio "dokle su pojačanja".

"Antonio Conte cijeni ekipu koju ima", izjavio je Ausilio za Gazzetta dello Sport, pa nastavio:

"Zove me 10 puta puta dnevno i raspituje se o trenutnom napretku kada su pojačanja u pitanju. Nećemo govoriti o imenima: Dovešćemo tri ili četiri igrača, biramo kvalitet umjesto kvantieta".

"Radimo, ali u ovoj fazi nema smisla govoriti o imenima. Da, gledao sam duel Engleske i Francuske - to je istina. Ali nju sam iskoristio kako bih gledao igrače sa potencijalom", istakao je Ausilio, pa dodao:

"Dakle, razmišljamo o nekolicini imena".

Učitaj još novosti