13. 06. 2019 - 15:13
ZBOG NJIH MUŠKARCI PRATE SPORT Ovo su najvrelije sportistkinje...
907
Shares
ZBOG NJIH MUŠKARCI PRATE SPORT Ovo su najvrelije sportistkinje današnjice, kada ih vidite sve će vam biti jasno (FOTO)

LJEPOTICA DO LJEPOTICE

ZBOG NJIH MUŠKARCI PRATE SPORT Ovo su najvrelije sportistkinje današnjice, kada ih vidite sve će vam biti jasno (FOTO)

Sport.ba
13. 06. 2019 - 15:13
0
Shares

Da, definitvno su ove djevojke učinile da vam sportski događaji tokom 2018. godine ostanu u još ljepšem sjećanju nego što jesu, ali i učinile su prethodnu godinu nama običnim smrtnicima mnogo božanstveniju nego što je zaista bila kada se pogleda iz nekih drugih aspekata.

Znamo i šta ste pomislili i šta ćete misliti kada budete prošli kroz ovaj tekst, ali da vam odmah objasnimo. Svjesni smo i mi da je bilo još više ljepotica koje su nas prethodne godine zavodile svojom pojavom na terenu i van njega i da smo vjerovatno, prema nekoj ostali nepravedni, ali tu ste vi da nas ispravite.

Međutim, samo da vam pojasnimo da je jedini kriterijum prilikom ovog izbora u kome smo nadasve uživali, ali i patili se, bio je taj da je određena sportistkinja morala tokom prethodnih 365 dana da učestvuje u nekom velikom međunarodnom takmičenju. Eto, toliko! A sada uživajte.

1. IVANA ŠPANOVIĆ

ivanaspanovicNajbolja atletičarka i najbolja srpska sportistkinja dominirala je prethodne godine i na borilištima, ali i van njih. Ponovo je donijela dvije medalje sa najvećih međunarodnih smotri, a muškarce širom planete ostavljala je bez daha i zato ne čudi što se u nekoliko anketa našla među najlepšim atletičarkama i sportistkinjama svijeta.

spanovicc

spanovic

ivana-spanovic

2. TAISA MENEZES

thaisa-menezes-959247

Prelijepa i prezgodna brazilska odbojkašica već godinama tjera ljubitelje ovog sporta da prosto "balave" za njom, a isto je radila i tokom Svetskog prvenstva. Prosto se ne zna da li bolje izgleda kada izađe na teren ili kada opušteno uživa van njega.

thaisa-menezes

thaisa-ap1

3. TINA MAZE

tina_maze_epa_main_0Slovenačko čudo je i ove godine pravila čuda na skijaškoj stazi, a nas dovodila do ludila van nje. Sa dvije medalje se oprostila od svojih učešća na igrama, ali zato nam je utjeha da o penziji još uvijek ne razmišlja.

tina-maze-2014-sochi-winter-olympics-66-photos-_1

tina-maze4. EUGENIE BOUCHARD

Eugenie BouchardJedna od najljepših sportašica svijeta plijeni pažnju na svakom koraku. Svjetski mediji su je proglasili za nasljednicu Marije Sharapove, mi ćemo samo reći da nas je Kanađanka začarala dovoljno da se nađe na ovoj listi. A ima i i dvije sestre. Koje su također prave ljepotice...

eugenie-bouchard

11320-eugenie8-1519633537

5. LAISA ANDRIOLI

5-laisa-andrioliŠta reći o nekome ko je proglašen za najlepšu fudbalerku sveta? Atraktivna Brazilka plijeni svojim umijećem na travnatoj podlozi, ali zato se ne stidi da pokaže svoje atribute i na naslovnicama različitih magazina.

laisa

laisa-andrioli

6. MILICA DABOVIĆ

milica-dabovicNekadašnji kapiten reprezentacije Srbije i vođa na terenu, ali i najljepša košarkašica . Ne znamo da li su nas je više oduševljavala njena lucidnost na parketu ili fotografije kojima nas je častila na društvenim mrežama.

milica-dabovic

milica-dabovic

7. ANGELA RYPIEN

img-2212-lOvo je samo za sladokusce i istinske fanove američkog fudbala u bikinijima, jer samo oni koji prate znaju ko je ova devojka i zašto su dvorane kada ona igra ispunjene do posljednjeg mesta. Nema sumnje da će poslije ovoga svi početi sa pažnjom da prate ovaj kod nas prilično nepoznati sport.

rypien-18. ELEN HOG

hogg
Za nju smo sigurni da mnogo vas nije čulo, a i oni koji je znaju, znamo i zašto je to tako. Ova djevojka je reprezentativka Holandije u hokeju na travi, a okitila se titulom svetskog prvaka. Reklo bi se da je prvak i na mnogim vašim listama. 

hogg1

9. DARYA KLISHINA

klishinaNajveća rivalka Ivane Španović još od juniorskih dana, kako na takmičenjima, tako i u izborima za najljepše atletičarke svijeta. Prelijepa Ruskinja se nije proslavila na Evropskom prvenstvu, ali je zato njeno lice i tijelo zaštitni znak mnogih svjetski poznatih brendova. Pitamo se zašto?

klishina1

10. ANA IVANOVIĆ

ivanovicZar ste mislili da ova lista može da prođe bez nje? Srpkinja godinama mamila uzdahe na teniskim terenima širom planete, a ove godine je više nego ranije posvetila pažnju i karijeri modela. Na kraju krajeva dovoljno je reći da je natjerala Bastiana Schweinsteigera da raskine dugogodišnju vezu.

bastian-schweinsteiger-ana-ivanovic

ana-ivanovic

11. ALEKSANDRA SAITOVA

aleksandra-saitova

Pažnju nam je privikla tokom ZOI u njenoj zemlji glaćajuči led na takmičenju u karlingu. Izabrana je za jednu od najljepših učesnica Igara, a vjerujemo da je ona bila glavni razlog zašto je dvorana u kojoj se održavalo takmičenje u karlingu bila toliko ispunjena.

12. JAQULINE CARVALHO ENDES

jaqueline-endres

Još jedna brazilska odbojkašica na ovoj listi. Šta ćemo kad smo slabi na njih! Više puta proglašavana i birana za jednu od najljepših igračica na svetu, a mnogi bi rekli da je mogla da ponese i titulu najsprivlačnije na šampionatu planete u Italiji. Dovoljno je reći da su paparaci pratili svaki njen korak za vrijeme takmičenja.

jaqueline-endres1

13. SYDNEY LEROUX

sidni-leroks-1Tamnoputa reprezentativka SAD srušila je svaki stereotip koji je postojao o fudbalerkama. Jedna je od najpopularnijih sportistkinja u svojoj zemlji, a njene fotografije u kupaćem kostimu su jedan od najtraženijih pojmova na internetu. Vjerujemo da će i ona biti razlog da u 2019. godini sa mnogo koncentracije gledamo ženski fudbal.

sidni-leroks-3

14. PENNY TAYLOR

penny-taylor-peni-tejlorAustralijska zavodnica očaravajućeg pogleda koja lomi srca baš kao što lomi i protivnice na košarkaškom terenu svojim driblinzima. Žestoka je bila konkurencija našoj Milici Dabović u borbi za najprivlačniju sportistkinju Mundobasketa u Turskoj. 

15. VILMARIE MOHICA

vilmari-mohika

Vatrena Portorikanka koja svojim pogledom topi svakog ko je pogleda u oči. Za vrijeme planetarne smotre utakmice njene reprezentacije, oči svih u hali bile su uglavnom uprte u nju, a mnogi su pustili suzu kada je Portoriko ispao sa šampionata. Mi smo jedni od tih.

16. TATJANA BORODULINA

tatjana-borodulina

Ova djevojka itekako voli skandale, i u profesionalnoj karijeri takmičarke u brzom klizanju, ali da izazove oprečne reakcije u javnosti svojim smjelim fotografijama. Takmičila se za Rusiju i osvajala medalje, ali onda je zbog dopinške afere uzela australijski pasoš, da bi prethodne godine u Sočiju ponovo nastupala pod nacionalmo zastavom "baćuški". 

tatjana-borodulina-klizanje

(Sport.ba)

Učitaj još novosti