31. 05. 2019 - 08:43
ZVANIČNO Antonio Conte preuzeo Inter, navijači Juventusa...
907
Shares
ZVANIČNO Antonio Conte preuzeo Inter, navijači Juventusa očajni se odlučili na radikalan potez OVOM SE NI U SNU NISMO NADALI

ITALIJAN PREUZEO VELIKOG RIVALA STARE DAME

ZVANIČNO Antonio Conte preuzeo Inter, navijači Juventusa očajni se odlučili na radikalan potez OVOM SE NI U SNU NISMO NADALI

Sport.ba
31. 05. 2019 - 08:43
0
Shares

Antonio Conte i zvanično je imenovan novim trenerom Intera. Luciano Spalletti je jučer napustio kormilo Nerazzurra, a bivši selektor Italije je danas ustoličen na "Meazzi".

Ovaj 49-godišnji stručnjak nakon godinu dana pauze vraćža se trenerskom poslu. Posljednji posao imao je u Chelseaju, koji ga je otpustio nakon nešto lošije sezone koju je imao, a na klupi velikana zamijenit će Spallettija koji je jučer dobio otkaz iako je s ekipom izborio Ligu prvaka.

Conte je od 2014. do 2016. godine vodio reprezentaciju Italije, ali mnogo više uspjeha je imao na klupskom nivou gdje je s Juventusom osvojio tri titule prvaka. Informacija da će preuzeti Inter razočarala je navijače Stare dame u kojoj je Conte izgradio i igračku karijeru osvojivši Ligu prvaka 1996. pa su predložili da se skine zvijezda ispred stadiona s njegovim imenom.

Conte je u dosadašnjoj trenerskoj karijeri vodio Arezze, Bari, Atalantu, Sijenu i Chelsea, kao i selekciju Italije, ali i što je važno naglasiti i Juventusa, jednog od dvaju najvećih Interovih rivala.

Conte je u tri godine s Juventusom (2011. - 2014.) osvojio jednako toliko naslova italijanskog prvaka, nakon čega je uspješno vodio Italiju (polufinale Eura '96) i Plavce iz Londona, s kojim je prve sezone osvojio Premijer ligu, a druge FA Cup.

Učitaj još novosti