27. 05. 2019 - 18:25
RAMOS POSTAVIO SVOJE ZAHTJEVE PRED UPRAVU REALA: Ukoliko ne...
907
Shares
RAMOS POSTAVIO SVOJE ZAHTJEVE PRED UPRAVU REALA: Ukoliko ne udovolje zna se i novo odedište

PRIMERA

RAMOS POSTAVIO SVOJE ZAHTJEVE PRED UPRAVU REALA: Ukoliko ne udovolje zna se i novo odedište

Sport.ba
27. 05. 2019 - 18:25
0
Shares

Serhio Ramos i dalje želi da ode.

marcelo-ramos

Iako je Zidan apsolutno protiv, kapiten smatra da je odnos Pereza prema njemu nedopustiv, da su sve veze pokidane nakon svađe poslije eliminacije od Ajaksa i hoće da napusti klub. On bi krenuo stopama Ronalda koji je takođe, nakon svađe sa Perezom i neispunjenih obećanja otišao iz Madrida.

Real neće pustiti Ramosa u evropski klub, to je već sada jasno i poručeno mu je da o tome ne razmišlja.

Ono što bi moglo da dođe u obzir i što Ramos želi je Kina. On traži od predsjednika da ga pusti bez obeštećenja, time bi Real uštedio u naredne dvije godine oko 50 miliona eura i rasteretio budžet.

Jasno, prije odlaska kapitena bi morali da nađu zamjenu, iako je stigao Militao, potreban je iskusniji i kvalitetniji igrač. Navodno, makar tako tvrde klubovi bliski igraču, on ima ponudu koja se ne odbija iz Kine i želi da uzme ogroman novac na kraju karijere.

skysports-eder-militao-porto-4502025

Ima i druga priča, da Ramos ponavlja blef iz 2015. kada je želoo u Junajted i izvukao oko 12.5 miliona eura po sezoni.

Sada želi da produži ugovor na još godinu, do 2022. ali i da dobije blizu 15 miliona po godini. Jasno da Real neće na to pristati, teško je vidjeti i kompromis, ne mogu jednostavno da odbiju Ramosa, ali sa druge strane on je lider svlačionice i moguće je da nemotivisan uđe u sezonu, bez njega na pravom nivou, Real bi čekala još jedna teška godina.

Sastanak između Ramosovog brata i agenta i Pereza bi trebalo da uslijedi u prvim danima juna, vidjet ćemo na kraju kako će se završiti, iako bi odlazak Ramosa, priča se, mogao da natjera na ostavku i Zinedina Zidana.

perez


(Sport.ba)

Učitaj još novosti