27. 05. 2019 - 18:47
BARCA KREĆE NOVIM PUTEM: Četvorica kandidata za novog trenera...
907
Shares
BARCA KREĆE NOVIM PUTEM: Četvorica kandidata za novog trenera Barcelone! Jedan se posebno ističe

PRIMERA

BARCA KREĆE NOVIM PUTEM: Četvorica kandidata za novog trenera Barcelone! Jedan se posebno ističe

Sport.ba
27. 05. 2019 - 18:47
0
Shares

Već smo pisali, sinoć je bio zakazan hitan sastanak na "Kamp Nou", razgovoralo se oko dva ostanka dva imena.

Jedno je Pep Segura, drugo, ono interesantnije, Ernesto Valverde. Iako su mu u prošlosti pružali podršku djeluje da će poraz od Valensije u Kupu Kralja biti kap koja je prelila čašu. Katalonski mediji su danas izašli i sa spiskom imena trenera koji bi bili kadri da preuzmu kormilo šampiona Španije.

valverde

Četvorica "izabranih" su: Alegri, Roberto Martinez, Ronald Kuman i Unaj Emeri!

Mister Alegri napušta Juventus poslije pet uspešnih godina, sam je izjavio da je otvoren za obe opcije, i za odmor ali i za angažman u nekom drugom klubu. Barselona bi mogla biti ponuda koja se ne odbija, ali ostaje pitanje koliko bi taktika Italijana odgovarala Mesiju i drugovima.

allegri

Martinez i Kuman vrše posao selektora. Roberto predvodi odličnu Belgiju dok Ronald, nekadašnja vedeta upravo Barselone, od 2018. godine vodi nacionalni tim Holandije.

Teško je vjerovati da Unaji Emeri poslije samo godinu dana i naslijeđivanja "ključeva" Arsenala od strane Venger može preuzeti drugi tim, ali kao što smo već pomenuli Barsa je jedan od onih poslova kojima je teško reći 'NE'.

unai-emery-arsenal
Ostaje da se vidi u narednim danima kakva će biti sudbina Valverdea, bivši trener Bilbaa je potpuno izgubio povjerenje navijača poslije skandaloznih poraza u Rimu a potom i Liverpulu.

Sa druge strane ima povjerenje igrača koji krive Seguru, a ne njega, ali se u klubu pitaju da li Bask sposoban da donese preokret naredne sezone, nije izgleda čak posebno ni motivisan zimus da ostane u klubu.

Bertomeu mora da riješi pitanje glavnog u sportskom sektoru, ali i trenera, prije nego što stignu pojačanja, De Liht ili Grizman, ili obojica, pod uslovom da prodaju Kutinja i još nekoliko igrača iz drugog plana.

Ali, prvo trener.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti