22. 05. 2019 - 14:31
BOMBA IZ DORTMUNDA: Borussia dogovorila dolazak jednog od...
907
Shares
BOMBA IZ DORTMUNDA: Borussia dogovorila dolazak jednog od najboljih mladih igrača Evrope, ostao još samo ljekarski pregled: S ovim timom mogu skinuti i Bayern s trona

BRANDT BLIZU DORTMUNDA - TVRDI BILD

BOMBA IZ DORTMUNDA: Borussia dogovorila dolazak jednog od najboljih mladih igrača Evrope, ostao još samo ljekarski pregled: S ovim timom mogu skinuti i Bayern s trona

Sport.ba
22. 05. 2019 - 14:31
0
Shares

Dortmundska Borussia ostala je bez naslova u Bundesligi za samo dva boda, a Bayern je iskoristio njihove kikseve pri kraju sezone te nastavio dominirati njemačkim nogometom sedmu godinu zaredom. Također, ostala je i bez Christiana Pulisica koji je za 69 miliona eura otišao u Chelsea, ali u ljetni prijelazni rok krenula je vrlo agresivno, kao da želi reći Bayernu, sad je dosta, sastavljamo Dream Team za prekid vaše vladavine.

Naime, na pragu potpisa je i četvrto pojačanje ovog ljeta, po otkupljivanju ugovora Paca Alcacera od Barcelone za 21 milion eura, dovela je Nicu Schulza iz Hoffenheima, Thorgana Hazarda iz Monchengladbacha, na pragu dolaska je njemački reprezentativac. Bild prenosi – Julian Brandt uskoro će potpisati za žuto-crne!

brandt-sport

Prema dobro obaviještenom "Bildu", ofanzivac Bayera iz Leverkusena će ove sedmice postati novi član Borussije iz Drotmunda. Dolazak njemačkog reprezentativca je veliki ulov za BVB s obzirom na zanimanje velikih klubova z anjegove usluge.

Julian Brandt nije se odlučio za Bayern ili nekog drugog evopskog diva. Za 23-godišnjeg napadača Bayera iz Leverkusena vladalo je veliko zanimanje, ali je odlučio potpisati za Borussiju Dortmund.

brandt

Vijest je potvrđena od dva najpoznatija sportska lista u Njemačkoj "Bilda" i "Kickera" a Brandt, koji je već obavijestio svoj tim o svojoj namjeri, dovršit će liječnički pregled do kraja sedmice i potpisati ugovor.

Brandt je već odigrao 24 utakmice za njemačku momčad a tek ima 23 godine i postigao je dva gola. Upravo završena sezona u Bundesligi, osobno je bila najuspješnija za njega, postigao je sedam golova i upisao 11 asistencija.

sancho-gotze-borussia

Time Dortmund nastavlja ubrzano osnaživati ​​momčad za nadolazeću sezonu. Nico Schulz je već stigao iz Hoffenheima, kao i Thorgah Hazard (Borussia Mönchengladbach), dok je vrlo blizu dolaska i mladi 19-godišnji desni bek Barcelone Mateu Morey.

thorganhazard

Dortmund tako nastavlja da radi fantastičan posao i naredne sezone će biti još veći konkurent Bayernu.

borussia-dortmund-braced-for-jadon-sancho-bids-doesnt-have-release-clause-sebastian-kehl

(Sport.ba)

Učitaj još novosti