21. 05. 2019 - 18:09
KATALONSKI SPORT OTKRIVA Messi je bijesan: Odlučan je svim...
907
Shares
KATALONSKI SPORT OTKRIVA Messi je bijesan: Odlučan je svim silama spriječiti veliki transfer, ali Valverde kvari stvari!

GRIEZMANN NEPOŽENJAN NA NOU CAMPU?!

KATALONSKI SPORT OTKRIVA Messi je bijesan: Odlučan je svim silama spriječiti veliki transfer, ali Valverde kvari stvari!

Sport.ba
21. 05. 2019 - 18:09
0
Shares

Nevjerovatne vijesti dolaze nam iz Španije, a prenosi ih tamošnji "Cadena Ser". Ono što je trebao biti potencijalno najveći transfer ovog ljeta, mogao bi postati veliki 'blow out'.

Naime, Antoine Griezmann, svjetski prvak s Francuskom od prošlog ljeta, službeno se oprostio putem videa od navijača madridskog Atletica i obznanio im kako ga više neće gledati na "Wandi Metropolitano". Već su se svi mediji raspisali o odlasku Tricolora u redove Barcelone, s kojima je navodno imao dogovor još prije početka ove sezone, ali čini se kako je došlo do velikog preokreta.

griezmann

Kako prenosi katalonski "Sport", prema njihovim izvorima iz svlačionice, igrači Blaugrane stopirali su dolazak 28-godišnjeg napadača te je on za njuh 'persona non grata' na Camp Nou. Igrači mu neće poželjeti dobrodošlicu ukoliko uprava odluči iskeširati 120 miliona eura za njega, a to su i obznanili predsjedniku Joespu Bartomeuu.

Razlog leži u tome što su ga svi očekivali prošlog ljeta, već su ga prihvatili kao svog, piše "Sport", a on ih je iznevjerio ostavši u redovima Rojiblancosa. Igrači Barce smatraju da je iskazao nepoštovanje prema njima tim činom te Barceloni kao nogometnoj instituciji. Mnogi su se igrači osjećali izdanima, a Lionel Messi je među glavnim protagonistima koji je rekao da nikada nije ni zvao igrača da im se pridruži u Kataloniji.

Uz to, navodi isti izvor, igrači smatraju kako im napadač uopće nije prioritet u svlačionici, a s druge strane izrazito su zadovoljni dolaskom De Jonga te bi bili u potpunosti sretni ukoliko bi i De Ligt stigao za svojim prijateljem iz redova Ajaxa.

matthijs-de-ligt

Međutim, nove vijesti koje donosi trener Ernesto Valverde, upućuju na to kako bi uprava mogla ići 'kontra' svlačionice, a sam trener je izjavio da je "tačno da su započeli pregovore s Griezmannom i da oni traju“.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti