13. 05. 2019 - 08:00
Englezi izabrali najgori tim ove sezone - Prepun igrača...
907
Shares
Englezi izabrali najgori tim ove sezone - Prepun igrača Uniteda i Arsenala, a u njemu su po jedan Bosanac, Srbin i Hrvat

TALKSPORT ODABRAO

Englezi izabrali najgori tim ove sezone - Prepun igrača Uniteda i Arsenala, a u njemu su po jedan Bosanac, Srbin i Hrvat

Sport.ba
13. 05. 2019 - 08:00
0
Shares

Sezona u engleskom Premiershipu je okončana, a City je očekivano savladao Brighton u gostima s laganih 4:1 i došao do naslova. Liverpool je tako izvisio opet, ovaj put samo za jedan jedini bod.

city-guardiola

Ova sezona ponudila nam je dosta uzbuđenja, a pored borbe za titulu također je veoma uzbudljiva bila i borba za mjesta koja vode u Ligu prvaka. Na kraju su kratkih rukava ostali Arsenal i Man United, dva velikana otočkog fudbala.

arsenal-8

sanchez-fred-united

Engleski portal talkSPORT odlučio je izabrati najgori tim ove sezone, a navijači su imali šansu da glasaju i tako učestvuju u izboru 11 igrača koji su ove godine najmanje pokazali u Premiershipu.

pobga-begovic

Nažalost u najgorem sastavu sezone našao se i bh. golman Asmir Begović koji ima sezonu za zaborav koja ni blizu ne liči na prethodne. Begović nije imao dobra izdanja na golu Bournemoutha, a nakon toga izgubio je mjesto prvog golmana u svom timu. U finišu je čak bio i na tribinama.

degea

Navijači su odmah iza Begovića glasali za Davida de Geu, ali na kraju je bh. golman dobio ovo neslavno mjesto. Najgori tim sezone u Engleskoj bi izgledao ovako.

Asmir Begović (Bournemouth), Kieran Trippier (Tottenham), Shkodran Mustafi (Arsenal), Terence Kongolo (Huddersfield), Gaetan Bong (Brighton), Nemanja Matić (Manchester United), Mateo Kovačić (Chelsea), Fred (Manchester United), Alexis Sanchez (Manchester United), Junior Hoilett (Cardiff), Laurent Depoitre (Huddersfield).

pol-pogba-nemanja-matic

Evo kako bi to izgledalo na terenu:

11

(Sport.ba)

Učitaj još novosti