10. 05. 2019 - 10:31
APSOLUTNI HIT NA DRUŠTVENIM MREŽAMA Kakvo povjerenje i ljubav...
907
Shares
APSOLUTNI HIT NA DRUŠTVENIM MREŽAMA  Kakvo povjerenje i ljubav - Hrvat slavi Jovićeve golove i prije nego što ih zabije (VIDEO & FOTO)

EVROPSKA LIGA

APSOLUTNI HIT NA DRUŠTVENIM MREŽAMA Kakvo povjerenje i ljubav - Hrvat slavi Jovićeve golove i prije nego što ih zabije (VIDEO & FOTO)

Sport.ba
10. 05. 2019 - 10:31
0
Shares

Sinoć su kompletirana evropska polufinala u najjačim nogometnim klupskim takmičenjima, a drame opet nije nedostajalo. Neočekivano, na "Stamford Bridgeu" Chelsea se provukao i nakon penal lutrije ide u finale.

O OVOJ LUKAVOJ ODBRANI PENALA GOLMANA CHELSEAJA TEK ĆE SE PRIČATI Kaznio trik koji igrači prečesto koriste i najavio preokret (VIDEO)

ZVIJER JE OPET IZAZVALA LOM Nurkić majicom s imenima bh. ratnih heroja razbjesnio Srbe - nakon meča oglasio se i sam Nikola Jokić

chelsea

Eintracht je čak bio bolji u produžecima, sreća je u tim trenucima bila uz Plavce, baš kao i kod izvođenja kaznenih udaraca. Englezi su ipak potvrdili apsolutnu dominaciju, četiri kluba u dva najelitnija finala - Liverpool, Tottenham, Arsenal i Chelsea. Posljednji su mjesto u finalu izborili "plavci". U drami jedanaesteraca na "Stamford Bridgeu" su izbacili Eintracht.

eintracht

Tako ćemo u finalu u Bakuu 29. maja gledati Seada Kolašinca. Ipak, vratimo se meču iz Londona. Ante Rebić odigrao je 93 minute u Londonu, nije uspio zabiti gol, ali je postao glavni hit večeri potezom kod izjednačujućeg gola Luke Jovića u 49. minuti.

NAKON ŠTO JE ODVEO CHELSEA U FINALE Eden Hazard odogovorio na pitanje ide li u Real

eintracht-frankfurtSjajni srpski napadač, koji se navodno nalazi korak od Reala, zabio je za 1:1, a hrvatski napadač proslavio je gol i prije nego što je Luka zapucao. Koliko je samo imao povjerenja u svog saigrača. Znao je da Jović u takvim prilikama ne promašuje. I zaista je tako bilo...

Bila je to kombinacija majstora Gaćinovića i Jovića, dvojca koji je uz Rebića najzaslužniji za sjajne Eintrachtove partije i rezultate. Jović je prava golgeterska mašina, Chelseaju je zabio svoj deveti gol u Evropskoj ligi, 26. u svim takmičenjima. Znao je Ante da će i lopta koju mu je u noge dao Gaćinović završiti u mreži. Podigao je visoko ruke i čekao da Jović opali i pospremi loptu iza Kepinih leđa. Proslavio je prvo sam, a onda i sa saigračima nekoliko sekundi kasnije kada je gol i pao...

jovic

Nije mu to bio prvi put, gotovo svaki Jovićev gol Ante proslavi i prije nego što ga njegov saigrač zabije. Koliko ljubavi i povjerenja ima. Bravo!

(Sport.ba)

Učitaj još novosti