10. 05. 2019 - 09:59
O OVOJ LUKAVOJ ODBRANI PENALA GOLMANA CHELSEAJA TEK ĆE SE...
907
Shares
O OVOJ LUKAVOJ ODBRANI PENALA GOLMANA CHELSEAJA TEK ĆE SE PRIČATI Kaznio trik koji igrači prečesto koriste i najavio preokret (VIDEO)

EVROPSKA LIGA

O OVOJ LUKAVOJ ODBRANI PENALA GOLMANA CHELSEAJA TEK ĆE SE PRIČATI Kaznio trik koji igrači prečesto koriste i najavio preokret (VIDEO)

Sport.ba
10. 05. 2019 - 09:59
0
Shares

Kepa Arrizabalaga postao je junakom Chelseaja sinoć u revanšu polufinala Evropske lige protiv Eintrachta zahvaljujući ključnim odbranama penala, a posebno impresivno bilo je kako je zaustavio Martina Hintereggera koji je najavio i preokret u penal seriji.

skysports-kepa-arrizabalaga-4588833

24-godišnji španski golman doveden je za čak 80 miliona eura iz Athletic Bilbaa, čime je prošlog ljeta postao najskuplji golman na svijetu, a konačno počinje opravdavati ogromna ulaganja Romana Abramovicha.

kepa

U dvoboju Chelseaja i Eintrachta odlučivalo je izvođenje penala, a Nijemci su bili ti koji su došli rano u prednost zahvaljujući sjajnoj Trappovoj odbrani udarca Azpilicuete, ali onda je Kepa sve preokrenuo. Zaustavio je Hintereggera i Goncala Pacienciju i odveo londonski klub u finale Evropske lige, gdje će za dvije sedmice igrati u Bakuu protiv gradskog rivala Arsenala.

kepa2

Posebno impresivan bio je način na koji je zaustavio udarac Martina Hintereggera. Ostao je miran i pročitao trik koji igrači prečesto koriste: pucanje po sredini gola. Udarac je bio snažan, ali Kepa je refleksno reagirao i zadržao loptu ispred gol linije.

"Uvijek se pripremamo za izvođače penala i ovaj smo put imali sreće. Penali su pitanje sreće i to je dio nogometa", izjavio je Kepa koji je prije samo tri mjeseca izazvao skandal kad nije htio izaći iz igre u dvoboju protiv Manchester Cityja, u finalu Liga kupa, upravo prije pucanja penala:

chelsea

"Wembley je prošlost i nešto sam iz toga naučio. Rekao sam tada da mi je žao. Uvijek moramo ići prema naprijed."

kepa-240219U svakom slučaju, Chelsea nakon Čecha i Curtoisa ima ponovo golmana kojem može vjerovati i zato se nalazi na korak do osvajanja Evropske lige, u kojoj je zadnji put trijumfovao 2013. godine…

Učitaj još novosti