10. 05. 2019 - 10:23
NAKON ŠTO JE ODVEO CHELSEA U FINALE Eden Hazard odogovorio na...
907
Shares
NAKON ŠTO JE ODVEO CHELSEA U FINALE Eden Hazard odogovorio na pitanje ide li u Real

TRANSFERI

NAKON ŠTO JE ODVEO CHELSEA U FINALE Eden Hazard odogovorio na pitanje ide li u Real

Sport.ba
10. 05. 2019 - 10:23
0
Shares

Chelsea je izborio finale Europa lige nakon što je u Londonu nakon izvođenja jedanaesteraca pobijedio Eintracht 4:3, a obje su utakmice završile rezultatom 1:1.

chelsea

Englezi i Nijemci odigrali su čvrstu utakmicu s mnogo trke koja je razriješena tek izvođenjem jedanaesteraca. Chelsea je poveo u 28. minuti golom Rubena Loftus-Cheeka, a izjednačio je Luka Jović u 49. minuti.

Kako više nije bilo golova, pitanje putnika u Baku odlučeno je udarcima s kreča, a junak je postao Kepa Arrizabalaga obranivši udarce Hintereggera i Paciencija, dok je Kevin Trapp obranio samo jedan kazneni udarac i to Azpilicueti.

8

Kepa Arrizabalaga je junak, ali najbolji igrač Chelseaja sinoć je bio Eden Hazard. U nekim trenucima je izgledalo da sjajni Belgijac dozira svoju igru, da igra koliko mu treba, no jedan potez genijalnosti bio je dovoljan da Chelsea zabije prvi gol.

hazard
Nestvarna asistencija za Loftus-Cheeka je bila kao iz udžbenika. Hazard je na sebe navukao pola obrane Eintrachta, a onda je jednim potezom izbacio Loftus-Cheeka u matnu šansu. Ovaj to nije mogao promašiti. Hazard je u raspucavanju posljednji šutirao i poslao Chelsea u finale.

Nakon utakmice novinare je zanimalo hoće li finale u Bakuu biti zadnja njegova utakmica za Chelsea prije odlaska u Real.

''Samo o jednoj stvari razmišljam. To je da osvojim nešto s ovim klubom. Bude li to zaista moja zadnja utakmica za Chelsea, dat ću sve od sebe da uzmemo trofej.  Još nisam ništa odlučio'', rekao je Hazard.

Učitaj još novosti