08. 05. 2019 - 10:15
"Barcelonini igrači su umirali od straha. Messi? Rijetki su mu...
907
Shares

GUILLEM BALAGUE:

"Barcelonini igrači su umirali od straha. Messi? Rijetki su mu ovo napravili!"

Sport.ba
08. 05. 2019 - 10:15
0
Shares

"Jurgen Klopp je bolje shvatio šta se dogodilo u prvoj utakmici nego što je to napravio Ernesto Valverde", tako je poznati španski novinar Guillem Balague objasnio senzacionalno Liverpoolovo izbacivanje Barcelone (4:0 na Anfieldu nakon 3:0 iz Barcelone).

klopp2

klopp

"U prvoj utakmici u Barceloni je Liverpool imao veliki broj prilika i igrao je visok tempo s kojim se Barcelona patila. Klopp je rekao da Liverpool nije ništa loše napravio u prvoj utakmici i nije morao mijenjati puno. Samo je ponovio isto."

klopp-origi

jurgen-klopp-james-milner-liverpool-barcelona

jurgen-klopp-celebrates-liverpool-comeback-win

Balague smatra da je Liverpool zasluženo prošao u finale gdje čeka boljeg iz dvoboja Ajaxa i Tottenhama.

origi-shaqiri-liverpool

"U tri četvrtine ovog dvomeča Barcelona je bila inferiorna. Igrači su joj bili jako preplašeni. Nisu mogli pronaći odgovor na Liverpoolovu igru."

61683537-jurgen-klopp-liverpool-afp-salah-milner-vandijkA gdje je bio Lionel Messi?

"Messi je govorio da može utjecati na igru... Posljednjih sat vremena je bio gdje? Gotovo nijedna momčad mu ovo nije uspjela napraviti. Messi je upozoravao saigrače na ovo nakon prve utakmice, ali su upali u zamku. Ne pamtim lošiju utakmicu Barcelone."

messi

messituzan

messi-tuga

Tako će argentinski čarobnjak morati još sačekati na novi ušati trofej, a sad je propustio idealnu priliku. Tačnije, Klopp i družina priredili su mu noć iz najgorih noćnih mora...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti