08. 05. 2019 - 09:45
SADA DJELUJE NESTVARNO, ALI... Messi kao da je PREDOSJETIO šta...
907
Shares
SADA DJELUJE NESTVARNO, ALI... Messi kao da je PREDOSJETIO šta će se dogoditi: Sjećate li se 97. minute s Camp Noua?

LIGA PRVAKA

SADA DJELUJE NESTVARNO, ALI... Messi kao da je PREDOSJETIO šta će se dogoditi: Sjećate li se 97. minute s Camp Noua?

Sport.ba
08. 05. 2019 - 09:45
0
Shares

Liverpool je u finalu Lige prvaka nakon što je senzacionalno pobijedio Barcelonu 4:0. Redsi su izveli čudesan preokret nakon što su prije sedam dana izgubili na Camp Nouu s 3:0 i tako ukupnim rezultatom 4:3 izbacili Katalonce iz elitnog natjecanja. I to su ostvarili bez Keite, Salaha i Firmina.

origi-shaqiri-liverpool

Golove u čudesnoj večeri Redsa zabili su često osporavani Divock Origi (7, 79) i nedovoljno dokazani Georginio Wijnaldum (54, 56). 

CILJ JE DOVESTI GA DO 2021. GODINE Messi predložio Barceloni IGRAČINU koji ga može zamijeniti

origi-barcelonaBarcelona je tako drugu godinu uzastopce ispala iz Lige nakon što je u prvom susretu slavila s tri gola razlike. Roma je lani u četvrtfinalu izgubila u Barceloni s 1:4, ali je na Olimpicu odigrala fantastičnu utakmicu pobijedivši s 3:0. Ovoga puta Katalonci su slavili s 3:0, no Liverpool je u jednoj od najluđih večeri u historiji kluba pobijedio sa 4:0.

61683537-jurgen-klopp-liverpool-afp-salah-milner-vandijk

Prije sedam dana Liverpool je u dobrom dijelu utakmice bio bolji od Barce, imao je više od igre, nekoliko sjajnih prilika, ali Barca je tada imala Messija. Iako se odlično držao na Camp Nouu, Liverpool je na kraju dobro i prošao, a tragičar Katalonaca bio je Ousmane Dembele. Naime, mladi Francuz je u igru ušao u 93. minuti, minutu kasnije je imao solidnu šansu, a onda je u 97. promašio čisti zicer koji mu je namjestio Messi.

messituzan

messi-tuga

Iako je tada Barca imala fantastičnih 3:0, Messi se od muke bacio na travu nakon što se Dembele izblamirao. Kao da je znao šta će se dogoditi na Anfieldu. Tada to niko nije shvatao tragično, ali pokazalo se da je ovo detalj koji se osvetio Barceloni. Samo je Leo to znao odmah...

1

(Sport.ba)

Učitaj još novosti