08. 05. 2019 - 10:30
Sarajevo igra za historiju, Široki ze četvrti trofej Kupa BiH
907
Shares
Sarajevo igra za historiju, Široki ze četvrti trofej Kupa BiH

PRED VEČERAŠNJE FINALE

Sarajevo igra za historiju, Široki ze četvrti trofej Kupa BiH

Sport.ba
08. 05. 2019 - 10:30
0
Shares

Na stadionu "Asim Ferhatović Hase" večeras je na rasporedu prva utakmica finala Kupa Bosne i Hercegovine, gdje Sarajevo dočekuje Široki Brijeg. Prvi put u svojoj bogatoj historiji fudbaleri Bordo kluba ove sezone u prilici su osvojiti duplu krunu.

Puleni Husrefa Musemića tri kola prije kraja sezone na pragu su osvajanja titule u BH Telecom Premijer ligi Bosne i Hercegovine, a u srijedu naveče će u prvoj finalnoj utakmici na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase - Koševo" protiv Širokog Brijega pokušati napraviti prvi korak i ka trofeju u Kupu BiH. Ipak, strateg "bordo tima" nastoji "spustiti loptu". Svjestan je kvaliteta protivnika koji u vitrinama već ima osvojena tri pehara u najmasovnijem takmičenju.

"Nema euforije. Nema razloga da bude euforije. Moramo biti čvrsto na zemlji. Možemo osvojiti duplu krunu, a i ne osvojiti. To se još ne zna, posebno u Kupu", poručio je Musemić.

Strateg Sarajeva utakmicu je najavio uz dozu opreza, a ističe kako je svaki rezultat bez primljenog pogotka "aktivan". Ovaj meč biće ujedno i repriza finala od prije dvije sezone kada je Široki Brijeg bio bolji nakon izvođenja penala.

"Meni kao igraču i treneru to nije toliko bitno, igraju se dvije utakmice, iako statistike možda govore da je više ekipa prošlo dalje koje su drugu utakmicu igrale kući. Mi ćemo učiniti sve da obje utakmice odigramo što je moguće bolje. Svaki rezultat bez primljenog gola je aktivan", kazao je Musemić, dodavši da se radi o dva sjajna tima i da možemo očekivati odličan meč.

Jedan od aduta Širokog Brijega svakako je i golman Luka Bilobrk. U posljednjih 11 službenih utakmica tim sa "Pecare" nije osjetio gorčinu poraza, a u mečevima koje je branio Bilobrk je primio samo jedan pogodak. Pritom Široki Brijeg zadnji put je poražen upravo od Sarajeva 10. marta kući s 0:3, a ova dva tima sastala su se i 14. aprila kada je na "Koševu" bilo 0:0.

"Veliko je zadovoljstvo, a ujedno i velika obveza predstaviti se u što boljem izdanju u finalu Kupa BiH. Prva utakmica biće u mnogo čemu različita od one koju smo prije dvadesetak dana igrali na 'Koševu'. Sarajevo će biti kompletno, jače za Miloša Stanojevića i Amara Rahmanovića, kao domaćini su favoriti, ali ovo je ipak samo prvih 90 minuta", smatra trener Širokog Brijega Goce Sedloski.

Sarajevo i Široki će odigrati treće finale Kupa Bosne i Hercegovine, u prethodna dva obje ekipe su slavile jednom. Bordo tim traži šestu titulu, a Široki četvrtu. Meč počinje u 18 sati uz direktan prenos na Arena sportu.

 

(Sport.ba)

Učitaj još novosti