08. 05. 2019 - 11:20
NAKON NEVIĐENE BLAMAŽE S ANFIELDA Na Nou Campu ipak nije sve...
907
Shares
NAKON NEVIĐENE BLAMAŽE S ANFIELDA Na Nou Campu ipak nije sve crno: Mundo Deportivo donosi ekskluzivu - Barca dogovorila NAJVEĆE moguće pojačanje

DE LIGT STIŽE NA NOU CAMP

NAKON NEVIĐENE BLAMAŽE S ANFIELDA Na Nou Campu ipak nije sve crno: Mundo Deportivo donosi ekskluzivu - Barca dogovorila NAJVEĆE moguće pojačanje

Sport.ba
08. 05. 2019 - 11:20
0
Shares

Blamaža na "Anfieldu" neće biti brzo zaboravljena, ali Leo Messi i družina moraju dalje. Treba se sada podignuti i pokušati dobiti finale Kupa Španije, pa se pripremati za novu sezonu.

origi-shaqiri-liverpool

Frenkie de Jong je već šarnuo vjernost Kataloncima, a očekuje se još nekoliko vrhunskih pojačanja. Ona su itekako potrebna, sasvim je to jasno nakon sinoćnjeg debakla protiv vidno oslabljenog Liverpoola.

origi-barcelona

Remont je potreban i u samom srcu odbrane. Velika želja je Matthijs de Ligt, talentirani Ajaxov stoper i holandski reprezentativac. 

deligt-ajax1

Ajax je hit sezone, na korak je od plasmana u finale Lige prvaka, pa ne čudi što se veliki evropski klubovi tuku za njegove igrače. "Mundo Deportivo" piše kako je De Ligt pred vratima Camp Noua. Naime, Calciomercato je objavio informaciju kako je Ajaxov sportski direktor Marc Overmars odbio Juventusovu ponudu od 80 miliona eura s riječima da se igrač već obećao Barceloni i da se to ne može promijeniti.

deligt-ajax

Da bi to mogla biti istina, govori i najnovija informacija engleskih medija. 19-godišnji Holanđanin navodno je odbio ponudu Manchester Uniteda od 15 miliona eura neto godišnje plate.

de-ligt

Sve govori u prilog da će De Ligt poći stopama svojeg klupskog kolege Frankieja de Jonga koji je u zimskom prijelaznom roku sklopio dogovor s Barcelonom. De Jong na kraju sezone prelazi u Barcelonu, a Ajax će dobiti odštetu od 75 miliona eura plus 11 varijabilnih.

frankie-de-jong

"Mudno" piše da se delegacija Barcelone našla s predstavnicima igrača nakon utakmice Juventusa i Ajaxa u Torinu. Tu je navodno pao konačni dogovor. Spekulira se da će Barcelona isplatiti Ajaxu 80 miliona eura plus bonuse. 

deligt-ajax-llorente

deligt-blind-ajax

ronaldo-deligt

deligt

matthijs-de-ligt-1

(Sport.ba)

Učitaj još novosti