06. 05. 2019 - 07:41
NAJBOLJI MOGUĆI IZVOR TVRDI Ovo je Realov "dream team" za...
907
Shares
NAJBOLJI MOGUĆI IZVOR TVRDI Ovo je Realov

AS OTKRIVA

NAJBOLJI MOGUĆI IZVOR TVRDI Ovo je Realov "dream team" za narednu sezonu, njima ni Barca neće moći parirati! IZGLEDAJU ZASTRAŠUJUĆE

Sport.ba
06. 05. 2019 - 07:41
0
Shares

Real Madrid ima sezonu za zaborav, uprkos povratku Zinedine Zidanea. Kraljevi će Primeru okončati tek kao treći, ispali su iz Lige prvaka od Ajaxa, dok su eliminisani i u Kupu Španije. Jasno je da s time na "Santiago Bernabeu" se niko ne zadovoljava.

zidane

Sad je već sasvim izvjesno - Real će biti u centru pažnje u prijelaznom roku, prema informacijama koje nam stižu iz Španije Florentino Perez sprema nestvaran budžet za transfere, srušiće sopstveni rekord od 300 miliona za jedno ljeto.

zidane-perez

Tada je doveo pet igrača, sada će vjerovatno kupiti jednog više, a već je potrošio 50 miliona na Militaoa i 60 na Luku Jovića, iako ovaj drugi transfer nije ozvaničen. Međutim, brojni značajni mediji tvrde da je tu sve riješeno.

benzema-real

Zidane i dalje želi da rekonstruiše vezni red, a na raspolaganju ima još oko 400 miliona eura. Vrlo je izvjesno da bi trebali stići Pogba i Eriksen koji bi zajedno koštali oko 250 miliona eura, dok bi ostatak bio utrošen na Edena Hazarda i po svemu sudeći još nekog mlađeg igrača.

eriksen-pogba

"AS" je objavio Realovih XI za sljedeću sezonu, a koja zaista djeluje zastrašujuće.

real

Naime, Courtois je dobio garancije, biće prvi golman, odbrana je nepromijenjena, desno Carvajal, lijevo Marcelo, u samom srcu su Varane i Ramos.

courtois2

ben-arfa-carvajal

marcelo2

varane5

ramos

U veznom redu biće Eriksen, Pogba i Asensio ili Modrić, dok čini se za Tonija Kroosa nema više mjesta i on će napustiti klub. Casemiro ostaje, kao i Isco vjerovatno, iako ni on neće lako izboriti mjesto u timu.

pogba

christianeriksen

asensio-isco-real

zidane-modric

Zna se i napadačka trojka, Hazard, Benzema, Vinicius, dok će Luka Jović biti alternativa za Francuza. Njima svakako treba pridodati i igrače poput Nacha, Lucasa Vasqueza, Militaoa, Odriozole, Brahima Diaza, dok bi Madrid trebali napustiti Bale, Vallejo, Llorente, Ceballos, Navas i Mariano Diaz.

hazard-i-pogba

benzema

vinicius

jovic4

Nema sumnje, po imenima, uz Barcelonu, najjači tim u Evropi, naravno ako Perez uspije anngažovati sve navedene igrače... A onda ni Katalonci više nisu sigurni u suverenu vladavinu Pirinejima.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti