04. 05. 2019 - 12:56
BOLJA POTVRDA OD OVE NE TREBA Ajax se polako RASPADA:...
907
Shares
BOLJA POTVRDA OD OVE NE TREBA Ajax se polako RASPADA: Ponajbolji igrač dogovorio sve s velikanom, pravi potez života

ZIYECH PRELAZI U BAYERN?!

BOLJA POTVRDA OD OVE NE TREBA Ajax se polako RASPADA: Ponajbolji igrač dogovorio sve s velikanom, pravi potez života

Sport.ba
04. 05. 2019 - 12:56
0
Shares

Holandski div Ajax nalazi se na pravom putu da dođe u finale Lige prvaka, ali tim uspjehom će platiti skupu cijenu (ali i naplatiti) s obzirom da će klub napustiti većina najboljih nogometaša.

deligt-ajax-llorente

Nažalost, ljubitelji nogometa vjerovatno će izgubiti tim u kojem uživaju u izuzetno atraktivnoj igri nakon završetka sezone. Najvažniji pojedinci u amsterdamskom klubu očito će biti ‘razbacani’ diljem Evrope, te će se raspodijeliti u najbogatije klubove Starog kontinenta. Za sada je jasno da je Frenkie de Jong u Barceloni, Maximilian Wöber je u Sevilli, a kako izgleda da će novog poslodavca dobiti i Hakim Ziyech.

frankie-de-jong

24-godišnji krilni napadač odigrao je 45 utakmica ove sezone, u kojim je postigao 20 golova i dodao 21 asistenciju, zbog čega je nogometna Evropa doslovno "odlijepila" za njim. Isprva je  transfer u Tottenham bio opcija, koji je Ajaxu ponudio 45 miliona eura, ali izgleda da Ziyech ima drugačije planove.

ziyech

Kako stvari stoje, on će nastavit svoju karijeru u Bayernu, gdje se prema informacijama iz Njemačke već dogovorio o osobnim uvjetima saradnje. Tako je bavarski div pretekao oba kluba iz Manchestera, koji su također željeli vidjeti ovog Marokanca u svojim redovima, pored Juventusa i Borussie Dortmund.

ajax-debeek-ziyech

Kao zanimljivu činjenicu možemo dodati da je Ziyech već počeo učiti njemački, što je jasan pokazatelj da je transfer blizu realizacije.

ajax

(Sport.ba)

Učitaj još novosti