22. 04. 2019 - 18:20
HAZARD DEFINITIVNO ODLAZI: Chelsea pronašao zamjenu i...
907
Shares
HAZARD DEFINITIVNO ODLAZI: Chelsea pronašao zamjenu i fenomenalna je. Svoj puni potencijal sada će pokazati na Stamford Bridgeu

COUTINHO ILI PEPE UMJESTO BELGIJANCA

HAZARD DEFINITIVNO ODLAZI: Chelsea pronašao zamjenu i fenomenalna je. Svoj puni potencijal sada će pokazati na Stamford Bridgeu

Sport.ba
22. 04. 2019 - 18:20
0
Shares

Chelsea će pokušati dovesti Barceloninog Philippea Coutinha ili Lilleovog Nicolasa Pepea u slučaju da Eden Hazard ode u Real Madrid.

chelsea-willian-hazard-giroud

Prema Calcio Mercatu, belgijska zviejzda će vjerovatno završiti unosan transfer na Santiago Bernabeu na kraju sezone, što će Plave ostaviti u velikoj neprilici.

hazard

Chelsea možda neće moći potpisati niti jednog igrača ako zabrana bude potvrđena, ali ako budu uspješni u posljednjoj žalbi, dovođenje Hazardove zamjene bit će prioritet kluba.

sarri1

28-godišnjak je do sada bio najutjecajniji igrač kluba, a Maurizio Sarri će znatno patiti zbog njegove odsutnosti, ali njegov odlazak bi mogao biti ublažen dolaskom velike superzvijezde.

coutinho2

Kao što je Telefoot rekao za Calcio Mercato, Chelsea je identificirao dvije zvijezde kao moguće zamjene za Hazarda na ljetnom prijelaznom roku, od kojih je prvi Barcin veznjak Coutinho.

barcelona-coutinho-suarez-messi

Brazilac se preselio na Camp Nou iz Liverpool u januaru 2018. godine, ali od tada se borio da pronađe formu i uspostavi se u ekipu koja je puna igrača svjetske klase, primajući mnogo kritika za svoje nastupe od stručnjaka i navijača.

barcelona-messi-suarez-dembele-coutinho

Transfermarket tvrdi da je Coutinho vrijedan oko 90 miliona funti, što je pristupačna naknada za Plavce ako Hazard ode, s obzirom da će vjerovatno dobiti veću sumu od Real Madrida.

hazard

Međutim, ako ne uspiju uvjeriti Coutinha da osigura transfer na Stamford Bridge, napadač Lillea Nicolas Pepe je sljedeći cilj na dnevnom redu kluba.

pepe

Calcio Mercato izvještava da Pepea traži cijeli niz evropskih klubova, uključujući Arsenal, Bayern, Manchester United i Manchester City, nakon sjajne sezone u Ligue 1.

nicolaspepelille

Ovaj 23-godišnjak je pridonio 19 golova i 11 asistencija u 33 ligaške utakmice za Lille ove sezone – vrsta brojeva koji sugeriraju da bi mogao obaviti isti posao za Chelsea kao što je Hazard radio posljednjih nekoliko godina.

nicolaspepe

Pepe se trenutno procjenjuje na 36 miliona funti – prema Transfermarketu – ali ostaje da se vidi hoće li Chelsea moći donijeti formalne ponude za njega ili Coutinha kasnije tijekom godine, jer se navijači suočavaju sa nestrpljivim čekanjem na konačnu presudu o zabrani transfera.

Učitaj još novosti