20. 04. 2019 - 08:38
KAKVA RASPRODAJA U AMSTERDAMU Ajax prodaje polovinu prve...
907
Shares
KAKVA RASPRODAJA U AMSTERDAMU Ajax prodaje polovinu prve postave za pravo bogatstvo - gotovo NESTVARNE CIFRE

ODLAZE BROJNE ZVIJEZDE

KAKVA RASPRODAJA U AMSTERDAMU Ajax prodaje polovinu prve postave za pravo bogatstvo - gotovo NESTVARNE CIFRE

Sport.ba/Germanijak
20. 04. 2019 - 08:38
0
Shares

Ajax je izbacivanjem Real Madrida u osmini i Juventusa u četvrtfinalu eliminirao dva ponajveća favorita za osvajanje ovogodišnje Lige prvaka, Kopljanici su pritom privukli vojsku fanova širom kugle zemaljske i dodali barem 20-ak miliona eura na svoj račun, ali sve ovo dobro sa sobom je donijelo nešto loše za njih.

deligt-blind-ajax

To je interes europskih giganata za njihove mlade igrače. Jedan od najboljih igrača ove generacije, Frankie de Jong, već je prodan u Barcelonu za 75 miliona eura, a očekuje se da će on biti samo kamenčić koji će pokrenuti lavinu odlazaka s Johan Cruyff Arene.

frankie-de-jong

Naime, polovicu udarne momčadi Erica ten Haga žele eruopski multimilijunaši, novcu bi još nekako odljeli, ali zov najvećih europskih liga će teško odbiti pa je za očekivati kako će ovo ljeto Ajax iskrcati šestoricu nositelja igre. Naravno, za njih će izvući ogroman novac i osigurati si neometan nastavak poslovanja i nastaviti usavršavati uspješan biznis model – kupi jeftino, prodaj skupo.

tenhag

Za šestoricu zvijezda trebali bi izvući 365 miliona eura. Njihovi najzanimljiviji igrači svojim nastupima u Ligi prvaka privukli su mnoge poglede, a svaki od njih ima tri do četiri vrlo ozbiljne ponude na stolu od vrlo ozbiljnih klubova, sve što moraju jest odabrati gdje žele igrati…

deligt-ajax

Golmana Andrea Onanu žele Barca, Arsenal i Tottenham. Prema nekim informacijama Jesper Cillessen želi otići iz Katalonije, a tko će ga bolje zamijeniti od čovjeka koji je završio istu školu kao on. Barca mu nudi mjesto rezerviste, a Arsenal i Spursi samo za početak, a kasnije i mjesto „jedinice“.

onana3

Matthijs de Ligt neizostavno je ime u svakoj priči o odlasku iz Ajaxa, a njega se seli po cijeloj Europi. Prema nekim pričama najbliži je Barceloni u koju je otišao njegov najbolji prijatelj De Jong, a navodno će cijena biti identična kao i za veznjaka.

deligt-ajax1

Lijevi bek Nicolas Tagliafico tražen je u Londonu i Madridu, ali navodno je najbliži Diegu SImeoneu jer će Atletico ovo ljeto ostati bez obojice lijevih bekova, a Argentinac će dobro pasati Argentincu.

tagliafico

Hakim Ziyech još je lani trebao otići u Romu, ali su Talijani na koncu odustali jer je odšteta od 50 milijuna eura bila previsoka. Vučica je u međuvremenu promijenila sportskog direktora pa nije poznato je li Marokanac još na vrhu popisa želja, ali nedavno se pojavila informacija kako je Niko Kovač ozbiljno zainteresiran.

ziyech

Donny van de Beek također je bio na Monchijevu popisu, a ove sezone dodao je još nekoliko fanova svom fan klubu. Manchester United, Tottenham i Bayern, između ostalih.

donny-van-de-beek

David Neres osvojio je sve svojim nastupom protiv Reala u Madridu, a zadovoljan viđenim bio je i novi-stari trener Zinedine Zidane koji se nakon tog susreta vratio na klupu Kraljevskog kluba i poželio – dovedite mi malog Neresa. Cijena? 40-50 miliona eura.

ajax-neres

Andre Onana – Barcelona, Arsenal, Tottenham – 30 miliona eura

Matthijs de Ligt – Barcelona, Real Madrid, PSG, Manchester City, Juventus – 75 miliona eura

Nicolas Tagliafico – Arsenal, Real Madrid, Atletico Madrid, Tottenham – 35 miliona eura

Frankie de Jong – Barcelona 75 miliona eura

Hakim Zyech – Roma, Bayern, Liverpool, Chelsea, Borussia Dortmund – 50 miliona eura

Donny van de Beek – Roma, Manchester United, Tottenham, Bayern – 45 miliona eura

David Neres – Real Madrid, Arsenal, Mancheser, Borussia D., Liverpool – 55 miliona eura

2

Učitaj još novosti