19. 04. 2019 - 14:25
S rukometnom reprezentacijom osvajao je svjetska i olimpijska...
907
Shares
S rukometnom reprezentacijom osvajao je svjetska i olimpijska zlata, a danas radi na izgradnji Pelješkog mosta

NIKŠA KALEB

S rukometnom reprezentacijom osvajao je svjetska i olimpijska zlata, a danas radi na izgradnji Pelješkog mosta

Sport.ba
19. 04. 2019 - 14:25
0
Shares

Nikša Kaleb (46) jedan je od najboljih hrvatskih rukometaša, sjajno lijevo krilo u svojoj kolekciji medalja ima svjetsko i olimpijsko zlato, svjetsko i europsko srebro... Nakon više nego uspješne igračke karijere radio je kao špediter, a sada je svoj najdraži hobi - ronjenje - pretvorio u sjajan posao. Danas je angažiran na izgradnji Pelješkog mosta

'Špedicija je prošlost, to je davno završena priča', kazao je Nikša Kaleb i nastavio:

'Imam obrt za podvodne radove i već sedmu godinu radim u regionalnom vodovodu Neretva - Pelješac - Korčula - Lastovo - Mljet. Sada sudjelujem i u izgradnji Pelješkog mosta, pa sam vrlo zaposlen trenutačno.'

kaleb

Kaleb je tako svoju najveću strast, ronjenje, uspješno ukomponirao u posao. I čini se kako mu sjajno ide. Uz to nije na odmet kazati kako ga je cijelu karijeru te sve do danas pratio nadimak - Kina! I evo ga, danas Kina pomaže Kinezima u izgradnji Pelješkog mosta.

'Postavili smo dva i pol kilometra cijevi za vodu na morsko dno kako bi ta voda došla na Pelješac pa da betonara normalno funkcionira', rekao je Nikša Kaleb za RTL.

Dubina na kojoj piloti (temelji za most) ulaze u dno je između 27 i 28 metara.

'Cijelo dno od kopna do Pelješca je jedna golema blatnjava livada, na pojedinim dionicama je toliko mutno da kad ispružim ruku ne mogu vidjeti vrhove prstiju, jednostavno se držim za cijev, pratim cijev, brojim svakih šest metara spojnice i tako znam koliko sam prešao i koristim se kompasom da znam u kojem smjeru trebam roniti', pojašnjava teške uvjete rada na morskom dnu proslavljeni hrvatski rukometaš, osvajač svjetskog i olimpijskog zlata.

Kako je uopće došlo do saradnje Kine i Kineza?

'Oni su nas angažirali, tražili su rješenje za taj problem i došli su do nas. Mi smo im sve objasnili kako se što u kojim fazama može što obaviti. Ponosni smo na to što smo to uspjeli obaviti. Nisam ja to sam radio naravno, tu je suradnja u pitanju s vodovodom u kojem radim i tvrtka Hidroing, tu je cijela jedna ekipa. Za samo dva mjeseca osigurali smo betonari vodu, a prognoze su bile da se to ne može minimalno šest mjeseci, tako da smo jako dobri...', ponosno je istaknuo Nikša Kaleb u razgovoru za 100posto.

niksakaleb

Problema u radu s Kinezima nema...

'S nama sportašima je teško raditi jer smo navikli na disciplinu i imamo puno više energije, teško je pratiti naš tempo, međutim, kako Kinezi rade zaslužili su i oni olimpijsku zlatnu medalju', zaključio je za RTL Nikša Kaleb.

Za kraj istaknimo kako je Nikša Kaleb autor - po mnogima - najboljeg gola u povijesti rukometa. Na Olimpijskim igrama 2004. godine u Ateni 'počastio' je domaćine Grke fantastičnim potezom koji će se još generacijama prepričavati. Prisjetimo se te rukometne bravure...

Učitaj još novosti