19. 04. 2019 - 10:16
REVOLUCIJA U TORINU Stara dama ne želi izgubiti Ronalda i...
907
Shares
REVOLUCIJA U TORINU Stara dama ne želi izgubiti Ronalda i ispunit će mu želje: Ovo bi mogao biti 'tim snova', s njima su glavni favoriti za LP

NEKOLIKO VRHUNSKIH IMENA NA PAPIRU

REVOLUCIJA U TORINU Stara dama ne želi izgubiti Ronalda i ispunit će mu želje: Ovo bi mogao biti 'tim snova', s njima su glavni favoriti za LP

Sport.ba
19. 04. 2019 - 10:16
0
Shares

Juventus je proteklog ljeta senzacionalno doveo Cristijana Ronalda i tako samo najavio juriš na Ligu prvaka, koja se predugo očekuje u Torinu. Sve je išlo odlično po talijanske prvake, dok nije stigao Ajax.

ronaldo-deligt

Mlada holandska ekipa u potpunosti je nadigrala Staru damu u gostima i tako joj zadala bolan udarac. Naročito utučen bio je Cristiano Ronaldo, koji bi već na ljeto 2020. godine mogao napustiti Torino ukoliko ne podigne ušati trofej.

ronaldo

Zbog toga će čelnici talijanskih prvaka učiniti sve da dodatno ojačaju tim, kako bi stvorili sve pretpostavke za juriš na Ligu prvaka. Niko više ne krije da je na listi želja Brazilac Marcelo, koji silno želi opet sarađivati s Ronaldom.

marcelo

Pregovori su navodno u punom jeku, te lijevog beka možemo uskoro očekivati u Torinu. Također, vrlo blizu dolaska je i Samuel Umtiti iz Barcelone, koji bi mogao postati višak na "Nou Campu" ukoliko je zaista dogovoren transfer De Ligta.

umtiti

Alternativa Francuzu je Kostas Manolas iz rivalske Rome, ali Umtiti je prvi na listi želja. Promjena će sigurno biti i u veznom redu, Toni Kroos je itekako poželjan, a stidljivo se spominje i angažman Nicolo Zaniola iz Rome (koji je prošao Interovu školu fudbala). Također, ukliko Miralem Pjanić napusti Juve, alternativa mu može biti niko drugi do Ivan Rakitić.

manolas234

kroos

zaniolo-dzeko

rakitic

Najbliži dolasku je pak veznjak Lyona Tanguy Ndombele, koji je prema tvrdnjama talijanskih novinara već jednom nogom tu.

ndombele-750x410

I onda dolazimo do prave poslastice u samom vrhu napada. Talijani najavljuju moguću trampu s Interom, gdje bi Icardi stigao umjesto Dybale. Također, "Gazzetta dello Sport" ide i korak dalje, te navodi da su čelnici Torineza spremni odriješiti kesu i dovesti sjajnog Mohameda Salaha.

icardi

salah-klopp

Ništa nije nemoguće kada je Juventus u pitanju, to smo se najbolje uvjerili u slučaju Ronaldo. Allegri bi trebao ostati na klupi, a sigurno je da će imati na okupu strašan tim...

ronaldo

(Sport.ba)

Učitaj još novosti