19. 04. 2019 - 13:50
OTKRIVENO: Evo koliko će novca Arsenal imati na raspolaganju...
907
Shares
OTKRIVENO: Evo koliko će novca Arsenal imati na raspolaganju ovog ljeta! A OVI IGRAČI NAPUŠTAJU EMIRATES

EMERY ĆE SKLOPITI JOŠ JAČI TIM

OTKRIVENO: Evo koliko će novca Arsenal imati na raspolaganju ovog ljeta! A OVI IGRAČI NAPUŠTAJU EMIRATES

Sport.ba
19. 04. 2019 - 13:50
0
Shares

Prema pisanju engleskih medija, trener Arsenala Unai Emery na raspolaganju će imati tek oko 75 miliona funti za nova pojačanja u predstojećem ljetnom prelaznom roku, čak i ako njegov tim izbori učešće u Ligi prvaka sljedeće sezone.

emery-ozil

‘Topnici’ su trenutno na četvrtom mjestu u Premier ligi, te su jedni od favorita za osvajanje Europske lige. S obzirom na te tako uvjerljive nastupe ove sezone, igranje u Ligi prvaka će biti veliki uspjeh za njih.

arsenal

Međutim, kako izvještava Goal, to neće imati veliki utjecaj na njihov transfer budžet, koji će iznositi oko 75 miliona funti. Arsenal je također prošlog ljeta potrošio nešto više od 71 milion funti, od čega je većina otišla na dolazak veznjaka Lucasa Torreire i golmana Bernda Lena.

torreira2

Londonski klub je u potrazi za novim veznjakom, s obzirom da je već dogovoren odlazak Aarona Ramseya u Juventus na kraju sezone, a pored toga potreban im je i novi lijevi bek, kao i pojačanje u napadu jer će Emirates najvjerovatnije besplatno napustiti i Danny Welbeck nakon isteka ugovora ovog ljeta.

ramsey5

welbeck

Tim Unaija Emeryja sinoć je na Sao Paolu savladao Napoli s 1:0 i prošao u polufinale Evropske lige gdje ga čeka Valencia. Iako su na dobrom putu da obezbijede top četiri u Premier ligi, te da se tako kvalifikuju u Ligu prvaka sljedeće sezone, nema sumnje kako će Emery učiniti sve da osvoji Evropsku ligu po četvrti put, nakon što ju je osvajao tri puta uzastopno na klupi Seville ranije u trenerskoj karijeri.

xhaka-kolasinac-laccazette-arsenal

laccazette-sokratis-arsenal

laccazette-kolasinac

cech

arsenal-kolasinac-monreal-aubameyang

12

(Sport.ba)

Učitaj još novosti