17. 04. 2019 - 20:33
Bivša holandska zvijezda promijenila sport: Prijavio se na...
907
Shares
Bivša holandska zvijezda promijenila sport: Prijavio se na turnir i uskoro debitira

PIKADO

Bivša holandska zvijezda promijenila sport: Prijavio se na turnir i uskoro debitira

Sport.ba
17. 04. 2019 - 20:33
0
Shares

Rafael van der Vaart (36) penzionisani je holandski fudbaler koji je igrao za Ajax, HSV, Tottenham, Real Madrid, Betis, Midtylland i Esbjerg.

vaart

Razlog zbog kojeg je karijeru završio u Danskoj je njegova djevojka, holandska rukometašica Estavana Polman koja nastupa za Esbjerg.

Van der Vaart trenutno živi u Danskoj, gdje je odlučio početi novu sportsku karijeru. Nekoć velika holandska zvijezda u maju će debitirati na službenom pikado turniru u organiziciji BDO-a (Britanska pikado-organizicija), koja organizira jedno od dva svjetska prvenstva u pikadu.

van-der-vaart

Van der Vaart će biti najpoznatije ime turnira na kojem se uglavnom očekuju malo poznati skandinavski igrači. Nagrada za pobjednika je oko 8.500 eura.

Aktivacija Van der Vaarta u ovom sportu ne čudi jer Holandija ima bogatu tradiciju pikada, a smatra ih se najvećom pikado silom koja ne dolazi s britanskog otočja.

U igri u kojoj tradicionalno prednjači Engleska, Holandija trenutno ima dva najbolja igrača svijeta - na rang listama BDO-a i konkurentskog PDC-a vode holandski igrači. Aktualni svjetski prvak i svjetski broj jedan po PDC-u, koji glasi za cjenjeniju organizaciju, jest Holanđanin Michael van Gerwen.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti