15. 04. 2019 - 17:17
SVE ZBOG EDENA HAZARDA Modrić i Ramos u sukobu sa upravom Real...
907
Shares
SVE ZBOG EDENA HAZARDA Modrić i Ramos u sukobu sa upravom Real Madrida

ŠPANIJA

SVE ZBOG EDENA HAZARDA Modrić i Ramos u sukobu sa upravom Real Madrida

Sport.ba
15. 04. 2019 - 17:17
0
Shares

Da je Real zainteresiran za dovođenje Edena Hazarda više nije nikakva vijest. Ćal šta više, navodno su kontakti između kluba i igrača već ostvareni, a u prilog realizaciji ide i činjenica da je Zinedine Zidane označio belgijsku zvijezdu kao svoju prvu metu za ljeto.

hazard

Chelsea pokušava zadržati Hazarda nudeći mu novi ugovor i 18 miliona eura po sezoni, ali u Madridu imaju plan kako tome doskočiti. Neće mu izjednačiti plaću, ali će platiti 14 miliona po sezoni te ponuditi bonuse poput određenog broja golova, titula ili broja nastupa, a posebna nagrada ide za osvajanje Zlatne lopte. Uz te bi se bonuse njegova plaća približila iznosu koji nudi Chelsea. 

perez-modric

Međutim, ovakav prijedlog nije naišao na odobravanje u svlačionici trostrukog uzastopnog prvaka Europe. Nekoliko igrača, u prvom redu Luka Modrić i Sergio Ramos, prilično su ljuti zbog ovakvog tretmana Hazarda. Oni uporno čekaju ponudu Reala za novi ugovor, dakako, s povećanom plaćom.

ramos2

Modrić još od ljeta čeka novi ugovor, kada se naveliko pisalo o njegovom odlasku u Inter. Florentino Perez obećao je da će nagraditi najboljeg igrača svijeta s većom plaćom, ali to se još uvijek nije dogodilo i aktualni ugovor kapitena hrvatske reprezentacije traje do ljeta 2020. godine. 

Prema pisanju portala Diariogol, Kraljevski klub suočen je s velikim nezadovoljnstvom u svlačionici zbog ovakve situacije, a uz Modrića i Ramosa, još su neki igrači podigli glas. Naravno, još uvijek ništa nije potpisano, ali ovo je ozbiljno upozorenje kako će Perez morati biti itekako oprezan u nastavku operacije dovođenja Hazarda. 

(Sport.ba)

Učitaj još novosti