15. 04. 2019 - 15:25
Duvnjak nakon "fenomenalnog poluvremena" i čudesnih navijača:...
907
Shares
Duvnjak nakon

KVALIFIKACIJE ZA EURO

Duvnjak nakon "fenomenalnog poluvremena" i čudesnih navijača: "Ovo ćemo pamtiti"

15. 04. 2019 - 15:25
0
Shares

Hrvatska reprezentacija odigrala je odličnih pola sata rukometa i u tom vremenu osigurala plasman na Europsko prvenstvo iduće godine. Kauboji su slavili protiv Srbije 27:23 i time dva kola prije kraja stigli do ključnih bodova. 

Kapiten Domagoj Duvnjak bio je ponosan na svoje suigrače koji su odradili vrhunskih pola sata i potom mirno održali prednost u nastavku susreta. 

"Prvo poluvrijeme smo odigrali fenomenalno. Krenuli smo s 0:2, a od tog trenutka smo napravili 17:9, što je izgledalo lijepo. Na kraju, naša zaslužena pobjeda", izjavio je Duvnjak.

U zadarskoj dvorani Krešimira Ćosića okupilo se oko 7000 hrvatskih navijača koji su stvorili odlično ozračje te nosili svoju reprezentaciju do pobjede.

"Zahvalio bih se navijačima. To je doživljaj koji svaki igrač pamti, pogotovo za ove mlade dečke koji su došli prvi put. To je jedan poticaj da i dalje rade i da hrvatski rukomet u budućnosti ide samo prema gore", zaključio je Duvnjak.

Izbornik Lino Červar je pred dvoboje sa Srbijom istaknuo da je cilj osigurati plasman na Europsko prvenstvo dva kola prije kraja, što je njegovim izabranicima i uspjelo.

"Pohvalio bih cijelu reprezentaciju, pokazali smo da smo bolji", rekao je Červar koji će za dvoboje protiv Švicarske i Belgije moći kombinirati sa sastavom i pružiti priliku mlađim, neiskusnijim igračima za koje će to biti odličan test.

No, Červarove su pohvale, osim reprezentativcima, otišle i na stranu hrvatskih navijača.

"Moram pohvaliti publiku. Bila je to fantastična promocija rukometne igre. U ova dva dana što smo ovdje doživjeli smo samo najljepše trenutke. Jučer u gradu, danas na igralištu, toliko emocija, toliko zadovoljstva i entuzijazma. Bilo je stvarno impresivno", zaključio je Lino Červar.

Učitaj još novosti