13. 04. 2019 - 22:34
VELIKI DERBI ZASJENILA ŽESTOKA TUČNJAVA Milanu derbi za Ligu...
907
Shares
VELIKI DERBI ZASJENILA ŽESTOKA TUČNJAVA Milanu derbi za Ligu prvaka, nestvarne scene na kraju meča (VIDEO)

SERIE A

VELIKI DERBI ZASJENILA ŽESTOKA TUČNJAVA Milanu derbi za Ligu prvaka, nestvarne scene na kraju meča (VIDEO)

Sport.ba
13. 04. 2019 - 22:34
0
Shares

Roma je poslijepodne pobijedila Udinese 1:0 u 32. kolu Serie A i bacila rukavicu Milanu, ali crno-crveni su odgovorili pobijedivši gradskog rivala Vučice identičnim rezultatom te se vratili na četvrto mjesto ljestvice, posljednje koje vodi u Ligu prvaka. Lazio je pak ovim porazom praktički ispao iz utrke.

Utakmica je bila kao pravi talijanski derbi, čvrsta i bez puno prilika. Prvu je propustio Lazio, Ciro Immobile izbio je jedan na jedan s Pepeom Reinom, ali Španac mu je sjajno odbranio udarac u petoj minuti i izbio loptu u korner.

Nakon pola sata igre dobru priliku imao Krzysztof Piatek, primio je loptu u šesnaestercu i tukao po golu, ali nije uspio pogditi ni okvir u 32. minuti susreta.

Desetak minuta kasnije Thomas Strakosha pozvan je u akciju. Hakan Calhanoglu pucao je s vrha šesnaesterca, ali golman Lazija izvadio je njegov šut ispod prečke.

Zadnju priliku prvog poluvremena imao je čovjek koji je imao prvu, ali epilog je ponovo bio isti. Ciro Immobile u smiraju prvog dijela okušao je udarac iz šesnaesterca, ali pogodio je stativu.

U nastavku nije bilo gotovo nikakvih uzbuđenja sve do 76. minute, a potom je počeo haos. Milanisti su tvrdili da je Franceso Acerbi igrao rukom u šesnaetercu, činilo se kao da su u pravu, a sudac je najprije sudio penal Milanu pa tražio potvrdu od video asistenta, no po pregledu snimke odlučio je ipak negirati vlastitu odluku.

Dvije minute kasnije nije imao izbora, Suso je ubacio iz kornera, a sudac je svirao prekršaj Rize Durmisija i ovaj put pokazao na kazneni udarac. Franck Kessie sigurno ga je realizirao za važna tri boda Milana u derbiju. Kessie je majstor za izvođenje penala jer je sedam od 16 svojih golova u Serie A zabio upravo s bijele tačke, a ovaj posljednji osigurao je pobjedu njegovih.

Milanu je ovo bila prva pobjeda nakon četiri utakmice posta, a ovaj poraz teško je pao igračima Lazija jer su nakon zadnjeg sudijskog zvižduka poletjele šake na travnjaku.

Učitaj još novosti