13. 04. 2019 - 22:31
Katastrofalne vijesti za Ajax: Najbolji igrač se povrijedio...
907
Shares
Katastrofalne vijesti za Ajax: Najbolji igrač se povrijedio pred revanš sa Starom damom

DE JONG VAN STROJA

Katastrofalne vijesti za Ajax: Najbolji igrač se povrijedio pred revanš sa Starom damom

Sport.ba
13. 04. 2019 - 22:31
0
Shares

U Ajaxu imaju razlog da budu vrlo zabrinuti prije uzvratnog meča sa Juventusom. Na današnjoj utakmici, jedan od najboljih igrača Frenkie de Jong napustio je susret jer je osjetio bol u zadnjoj loži.

Već naredne sedmice igraju se povratne utakmice četvrtfinala Lige prvaka. Ajax će gostovati u Torinu sljedeće sedmice, gdje će tražiti prolaz nakon remija u prvom meču od 1:1,. Za sada nije sasvim jasno hoće li nizozemski gigant u punom sastavu putovati na gostovanje kod Juventusa u Italiji.

Na današnjoj utakmici protiv Excelsiora, u Eredivisieu, izvrsni veznjak i najbolji igrač ove ekipe prerano je završio svoj nastup. Dvadesetogodišnjak koji ima potpisan ugovor s Barcelonom napustio je teren nakon samo 24 minute meča.

Kad je napuštao igralište, mladi nogometaš držao se zadnju ložu što nikako nije dobar znak. Ako je zaista došlo do ove povrede mladi nogometaš će defintivno propustiti susret jer ovakve povrede zahtijevanju mirovanje od barem nekoliko sedmica.

Ajax je i danas igrao u najjačem sastavu jer love zaostatak za PSV-om te su bez većih problema visoko slavili rezultatom 6:2 te su trenutno lideri na tabeli ali PSV ima utakmicu manje.

Učitaj još novosti