11. 04. 2019 - 09:10
"Mandžukiću, alarmantno si užasan. Tvoj Batman hitno treba...
907
Shares

GAZZETTA O NASTUPU HRVATA:

"Mandžukiću, alarmantno si užasan. Tvoj Batman hitno treba svog Robina"

Sport.ba
11. 04. 2019 - 09:10
0
Shares

Mario Mandžukić se na stadion na kojem se u jesen 2007. proslavio kao do tada nepoznati 21-godišnjak koji je s dva gola Dinamu donio pobjedu 3:2 nad Ajaxom i proboj u skupinu Kupa UEFA, vratio  kao "gospodin u godinama" i kapiten jednog od najvećih svjetskih klubova. 

cristiano-ronaldo

I teško razočarao na Cruyffovoj Areni u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka, Ajax - Juventus 1:1. Prvi i jedini put na utakmici primijećen je kada je zamijenjen već u 60. minuti. Definitivno jedna od najgorih Mandžukićevih utakmica otkako je u Juventusu, piše Index.hr.

ronaldo-mandzukic-juventus

Gazzetta dello Sport ga je uz Cancela, koji je suparniku poklonio gol, označila kao najgoreg igrača utakmice i žestoko kritizirala:

mandzukic-getty333

"U redu, ovaj put si također primao udarce i beljio se holandskim klincima. Razumijemo da si se i umorio kao napadač-vodonoša... Ali Marione, gdje je sve ostalo? Gdje je tvoja podrška u napadu koju Cristiano Ronaldo očajnički treba?".

ronaldo-cancelo-juventusNajčitaniji talijanski i jedan od najugledniji svjetskih sportskih dnevnika podsjeća da ovo nipošto nije izoliran slučaj i jedna loša utakmica koja se Mandžukiću mora oprostiti zbog starih zasluga:

cristiano-ronaldo-matuidi-mandzukic-juventus

"Od početka 2019. Mandžukić nije sposoban nositi kostim idealnog partnera portugalskog superheroja."

5caee013-42e8-4185-9a01-259c0a0a0a6a-ronaldo-golcina-previeworg

Za kraj je dobio oštro upozorenje pred isključenje: "Na Cruyffovoj Areni nije se pojavio, što je još samo jedan u nizu dokaza da je van forme. S obzirom na to, ali imajući u vidu da je uzvrat za samo pet dana, vrijeme mu je da navije alarm i hitno se probudi."

Učitaj još novosti